Hopp til innhold

Utelukker ikke flere strømbrudd: – Vi er obs og følger med

Det har vært et travelt døgn for Troms Kraft med mange strømbrudd på grunn av uværet som herjet i Nord-Norge tirsdag.

Ferge Ibestad

Det var kraftig uvær tirsdag og natt til onsdag. Her er det Ibestadferga som slet med å komme seg til kai i Harstad tirsdag.

Foto: Nils Mehren / NRK

– Det har vært rimelig hektisk i går kveld og i natt. Det har vært rolig bare de siste par timene her på morgenen, sier kommunikasjonssjef Lena Glosemeyer Fangel i Troms Kraft.

Hun forteller at de ikke har skaffet seg oversikt over hvor mange strømbrudd det har vært det siste døgnet.

– Men vi vet hvor det har vært strømbrudd. Det har vært flere i Tromsø kommune, på Senja, litt på Karlsøy og i Lyngen kommune, sier kommunikasjonssjefen til NRK.

– Vi følger med været

Onsdag morgen skal det ifølge informasjonen Troms Kraft sitter på ikke være noen husstander som er uten strøm.

– Visstnok skal det være tordenvær på yttersiden av Kvaløya. Hvis det kommer innover, så utelukker vi ikke at det kan forårsake strømbrudd i nettet. Vi er i hvert fall obs på det, og følger med på været.

Kraftselskapet hadde normal beredskap tirsdag kveld og natt til onsdag.

–Vi har hatt noen få ekstra mannskap ute i natt, men vi har fortsatt grønn beredskap. Vi får avvente og gjøre vurderinger i løpet av morgenen i dag for å se om vi gjør ytterligere tiltak ut fra værmeldinga.

Her kan du følge med om det kommer feil i strømnettet hos Troms Kraft.

– Ljomet i veggene for å si det mildt

Lena Glosemeyer Fangel bor selv midt i uværet i Kaldfjorden utenfor Tromsø hvor det onsdag morgen er rolig med regn og litt vind.

– Men litt tidligere i dag så ljomet det i veggene her for å si det mildt. Vinden stod rett på her, og det var skikkelig kraftige bølger. Været svinger litt, så vi får bare følge med.

Vinden i Troms er nå i minking. Ifølge statsmeteorolog Ola Mellem ved Vervarslinga i Nord-Norge blir det vestlig frisk bris onsdag kveld med regnbyger.

– Temperaturen synker litt slik at bygene kan komme som snø over 400 til 600 meter i Nord-Troms. I morgen ventes rolige vindforhold og fortsatt regnbyger, sier Mellem.

Følg med på været der du er her.