RBK raknet etter tomålsledelse: – Det føles for jævlig

Rosenborg var det klart beste laget på Romssa Arena i første omgang, men så snudde alt etter hvilen.

Eliteserien i fotball 2024: Tromsø-Rosenborg

– FOR JÆVLIG: Det er ordet Alfred Johansson brukte for å beskrive kollapsen mot TIL.

– Det føles for jævlig. Vi har full kontroll, sier RBK-trener Alfred Johansson til NRK etter totalkollapsen.

Jesper Reitan-Sunde sendte Rosenborg i føringen allerede etter 24 sekunder, og Rosenborg fortsatte å kjøre på.

Så pekte dommeren på straffemerket like før pause. Reitan-Sunde var igjen i farta og ble felt inne i sekstenmeteren av Christophe Psyché.

Etter en rask VAR-sjekk, tok Marius Broholm oppstilling foran straffemerket. RBK-kanten gjorde ingen feil, og sendte TIL-keeper Haugaard feil vei.

Dermed kunne gjestene gå til pause med en fortjent tomålsledelse.

– Vi spiller en veldig god første omgang, og går ut i andre omgang fulle av selvtillit, beskriver Johansson.

Men så raknet det fullstendig for trønderne.

Snøen dalte ned i første omgang, men det så ikke ut til å gi TIL-spillerne noen særlig stor fordel.

HamKam jubler etter seier mot Bodø/Glimt

To kjappe etter hvilen

I andre omgang var det nemlig TIL som kom best ut av startblokkene. Først reduserte Vegard Erlien, så utlignet Vetle Skjærvik til 2–2 – begge scoringene på frispark.

To mål i starten av andre omgang satte fyr på stemningen på tribunen.

Først slo Norheim et strøkent frispark som landet rett på panna til Erlien. TIL-spissen hadde ingen problemer med å styre ballen forbi RBK-keeper Tangvik, med et presist hodestøt.

Og så et par minutter senere slo Nordheim et nytt frispark inn i feltet, og nok en gang var det en Tromsø-spiller som var først på ballen og stanget inn 2–2.

Vetle Skjærvik stanget inn utligningen.

– Vi håndterer frisparkene altfor dårlig. Vi har en jobb å gjøre nå, og dra hjem for å se på hva som går galt. Det er altfor enkelt. Der snur kampen. Så får de sitt 3-2-mål. Det føles dritt, altså. Sånn er det, sier RBK-treneren.

Klistret ballen i krysset

For like etterpå var det Jens Hjertø-Dahl sin tur å sette ballen i nettet. Og for en måte han gjorde det på.

Nok en gang var det Norheim som var frempå og hadde skaffet seg rom ute på kanten, før han trillet ballen inn til Hjertø-Dahl.

Hjertø-Dahl la ballen til rette, og curlet den så klistret opp i høyre kryss.

Her curler Hjertø-Dahl ballen i krysset, og dermed var kampen snudd.

– Det er en guttedrøm. Jeg har gått på kamper her på Alfheim, og sett store Rosenborg komme og spille mot TIL. Å avgjøre i dag er kjempekult, sier Hjertø-Dahl til NRK.

Fortsatt sist på tabellen

Dagens hjemmelag vant sin første kamp i årets eliteserie, da Odd ble smadret 4–0 på Romssa Arena forrige helg.

Men på 16. mai gikk det verre for «Gutan» i Bodø. TIL ble blåst av banen av Bodø/Glimt, og måtte reise hjem med 0–4 i sekken.

Bodø/Glimt - TIL 16. mai 2024

Det gikk ikke veien for TIL i Bodø. Her er TILs Christophe Psyché i duell med Glimt-spiss Kasper Høgh.

Dermed var Tromsø fortsatt solid plassert på sisteplass, med bare tre poeng innkassert før mandagens kamp.

Til tross for tre nye poeng mot RBK, ligger de fortsatt sist på tabellen. Men avstanden opp til Sandefjord er nå bare ett poeng.

Gleden fra første omgang ble raskt snudd til fortvilelse for RBK-spillerne i snøværet i Tromsø.

Rosenborg har hatt en litt bedre start på sesongen enn Tromsø IL, og sto med 10 poeng før mandagens kamp.

Men i forrige serierunde tapte de 1–3, hjemme mot KFUM Oslo. Borteformen har heller ikke vært noe å skryte av.

Før kampen på Romssa Arena, sto Rosenborg med bare fire poeng kapret på bortebane denne sesongen.

Lørdag reiser Tromsø til Fredrikstad, mens Rosenborg tar imot Kristiansund dagen etter.