Tromsø med årets første poeng i Eliteserien – vant 4–0 over Odd

Tromsø sto med null poeng foran søndagens oppgjør. Søndag viste fjorårets bronselag helt andre takter, og ga seg ikke før det sto 4–0 på resultattavlen.

Tromsø 20240512. Eliteseriekampen mellom Tromsø og Odd på Romssa Arena. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

LEDER: Tromsø vant 4–0 over Odd.

Tap, tap, tap, tap og tap.

Tromsø-trener Jørgen Vik har fått alt annet enn en enkel start på tilværelsen som ny hovedtrener for laget som tok bronse forrige sesong.

Fem kamper ut i årets sesong står det nordligste eliteserielaget fortsatt med null poeng, og har bare scoret tre mål så langt denne sesongen.

Etter en sjansefattig førsteomgang, tok vertene fra nord fullstendig kontroll over kampen, og vant 4–0 over gjestene fra Skien.

• Lillestrøm 0–2 Brann
Stavanger, Norway 20240505. Tromsøs trener Jørgen Vik før kampstart i eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Tromsø på SR-bank arena i Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB

PRESSET: Fem strake tap i serien. Tromsø-trener Jørgen Vik har fått alt annet enn en enkel start på tilværelsen som hovedtrener.

To kjappe

Etter en sjansefattig førsteomgang, hvor vertene fikk annullert en scoring grunnet offside, var 2. omgang langt mer innholdsrik.

Vertene fra nord, som avsluttet 1. omgang godt, var klart best etter hvilen. Noe de raskt fikk uttelling for.

Tromsø 20240512. Tromsøs Runar Norheim scorer et mål som blir annulert for offside under eliteseriekampen mellom Tromsø og Odd på Romssa Arena. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

ANNULLERT: Runar Norheim fortviler etter at målet ble avblåst for offside.

I det 48. spilleminutt trådte innbytter Psyché gjennom til Erlien. Trønderen timet løpet fint.

Erlien trillet ballen til siden, hvor midtbaneveteranen Ruben Yttergård Jenssen banket ballen i mål, til stor glede for hjemmepublikummet.

JUBEL: Ruben Yttergård Jenssen satte inn kampens første etter 48 minutter spilt.

Publikum på Romsaa Arena rakk knapt å sette seg før neste mål var et faktum.

Bare to minutter senere løftet Anders Jenssen ballen inn i feltet, hvor Erlien stupte ballen i nettet med hodet, og vertene opp i 2–0.

Tromsø holdt presset oppe videre i omgangen. Like før timen spilt fikk vertene en dobbeltsjanse, men gjestene fra Skien slapp med skrekken.

4–0

I det 69. spilleminutt ble det derimot mer jubel på Romsaa Arena. Og igjen var Erlien helt sentral.

Trønderen vendte opp med ballen, før han slapp den videre til Kent-Are Antonsen. 29-åringen gjorde ingen feil, og banket ballen opp i nærmeste kryss bak en sjanseløs André Hansen i Odd-målet.

Igjen rakk publikum knapt å sette seg før jubelen på nytt sto i taket på Romsaa Arena.

I det 73. spilleminutt slo målscorer Antonsen ballen ut til Norheim, som dro seg ned mot linja. 19-åringen går nok for et innlegg, men ballen gikk via foten til Hansen og i mål. En strålende kamp av 19-åringen fra Finnsnes.

Jørgen Vik

Målfest

I hele fem av seks kamper søndag endte det med fire eller flere mål.

I søndagens første kamp mellom Kristiansund og serieleder Bodø/Glimt vartet lagene opp med festfotball. Danske Albert Grønbæk sendte gjestene i føringen etter 36. minutter. Det tok derimot ikke lang tid før Habib Gueye utlignet for vertene.

Etter timen spilte sendte dansken gjestene tilbake i føringen, før Gueye igjen utlignet. Like før slutt fikk serielederen inn to kjappe scoringer, og fastsatte resultatet til 2–4.

bj4rFRNyjMsKristiansund 20240512. Bodø/Glimt spiller Albert Grønbæk scorer mål under eliteseriekampen i fotball mellom Kristiansund og Bodø/Glimt på Nordmøre Stadion.

SEIER: Albert Grønbæk satte inn to mål i Glimts 2–4 seier over Kristiansund.

På Ekeberg vartet serietoer Fredrikstad opp med festfotball i 1. omgang. Først med to tidlige scoringer av Morten Bjørlo, før Jeppe Kjær økte til 0–4 like før pause. Gjestene fra Oslo reduserte til 1–4 på straffe, som også ble sluttresultatet.

Oslo 20240512. FFK-supportere etter eliteseriekampen i fotball mellom KFUM Oslo og Fredrikstad på KFUM-Arena. Foto: Thomas Andersen / NTB

SEIER: Fredrikstad vartet opp med festfotball på Ekeberg.

På Hamar så det lenge ut til å ende med tre poeng til HamKam hjemme mot Haugesund. Like før timen spilt snudde gjestene kampen til 1-2, før vertene fastsatte sluttresultatet til 2–2 i det 73. spilleminutt.

I Sandefjord fikk gjestene straffe på direkten, etter at Jakob Maslø Dunsby ble lagt i bakken. Straffen satte Alexander Ruud Tveter sikkert i mål bak Sarpsborg-keeper Marko Ilic. Gjestene utlignet like etter hvilen på straffe, men det holdt ikke. Tre kjappe scoringer fra Tveter, Al-Saed og Markovic fastsatte resultatet til 4–1.

Sandefjord 20240512. Sandefjord jubler etter 4-1 etter eliteseriekampen i fotball mellom Sandefjord og Sarpsborg 08 på Jotun arena. Foto: Christoffer Andersen / NTB

VIKTIG: Sandefjord tok tre meget viktige poeng hjemme mot Sarpsborg 08 på Jotun Arena.

I Drammen startet vertene fra Stavanger best etter hvilen, og fikk kjapt uttelling. Sondre Auklend tredde gjennom til Lars-Jørgen Salvesen, som fikk en enkel jobb med å banke ballen i mål til 0–1.

Målet ble i flere minutter sjekket av VAR for offside, etter at ballen gikk via Gustav Valsvik, før det til slutt ble stående. Flere mål ble det ikke, og Viking klatrer med det opp til en 5. plass, to poeng bak serietreer Fredrikstad.

Drammen 20240512. Eliteseriekampen i fotball mellom Strømsgodset og Viking på Marienlyst stadion. Foto: Annika Byrde / NTB

VAR: Publikum ventet i spenning på om Vikings 0–1 mål var offside, eller ikke. Til slutt kunne gjestene slippe jubelen løs.

Runden ble avsluttet med godbiten Lillestrøm mot Brann på Åråsen stadion.

Etter en målløs førsteomgang, vartet gjestene fra Bergen opp med strålende fotball. Først sendte Sivert Heltne Nilsen gjestene i føringen, før Joachim Soltvedt fastsatte sluttresultatet til 0–2 med et drømmeskudd.

– Den var drøy. Det er en sjelden ferdighet å ha en så ekstrem venstrefot. Det er en som kan komme til å bli husket i årevis for den foten. Bang sier det hver gang, sa TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller om scoringen til Soltvedt.

Eliteserien i fotball 2024: Lillestrøm - Brann

DRØMMESKUDD: Joachim Soltvedt satte inn 0–2 med et drømmeskudd på Åråsen stadion.

Bodø/Glimt leder serien med 19 poeng, to poeng foran Brann som har en kamp mer spilt. Fredrikstad, som i likhet med serielederen står med sju kamper, innehar 3. plas

3.-plassen

rst finner vi Lillestrøm med sju poeng på kvalikplass, foran HamKam og Tromsø på direkte nedrykk. Sistnevnte med bare seks kamper spilt.

Anders Jenssen har lagd straffespark i tre av de fire seriekampene han har spilt denne sesongen - sist mot Viking i Stavanger.