Sykehus klager på hurtigbåter

En lang rekke av forsinkelser og små uhell med hurtigbåtene i Troms får konsekvenser for pasientene som skal til og fra sykehuset. Nå krever UNN at fylkeskommunen tar grep.

Nye hurtigbåter til kai i Tromsø

De nye hurtigbåtene i Troms har ofte blitt liggende til kai på grunn av små uhell og store forsinkelser.

Foto: Gunn-Mari Eliseussen / NRK

– Unødvendige forflytninger mellom båter og forsinkelser er en stor belastning for pasienter som bruker hurtigbåten som transport til og fra sykehuset, skriver brukerutvalget ved sykehuset i en pressemelding.

Mange av pasientene ved sykehuset benytter daglig hurtigbåten for å komme seg til og fra sykehuset.

Flere timers ventetid

Båtene ble satt i drift i sommer og har siden vært plaget av mange uhell og forsinkelser.

Sist denne uken fikk en av båtene et hull i skroget mens reservebåten som ble satt inn i ruten fikk ett tett do. Resultatet ble flere timers forsinkelse og lang ventetid for passasjerene.

– Den siste ukens trøbbel for hurtigbåtene medførte forsinkelser på opptil 3 timer for passasjerene som skulle til Finnsnes, Brøstadbotn, Engenes og Harstad, sier brukerutvalget.

Krever tiltak for trygg reisevei

Derfor krever brukerutvalget ved Universitetssykehuset Nord-Norge at fylkeskommunen, som har ansvaret for passasjertrafikken på strekningen, nå iverksetter tiltak.

– Tiltak som gjør at reisen med hurtigbåt blir en trygg og forutsigbar reisevei for alle som skal til og fra sykehuset, skrives det i pressemeldingen.