Hopp til innhold

DObbel trøbbel for Boreal

To av Boreal Transports hurtigbåter fikk problemer onsdag ettermiddag.

Hurtigbåt

To Boreal Transports hurtigbåter på rute mellom Harstad og Tromsø fikk problemer onsdag ettermiddag.

Foto: Arild Moe / NRK

Den trøbblete historien om Boreal Transports hurtigbåter Troms har fått et nytt avsnitt. I ettermiddag fikk to av hurtigbåtene på ruta mellom Harstad og Tromsø problemer.

Da den ene båten fikk en skade i skroget valgte ledelsen å sette inn en av de nye karbonbåtene «Kistefjell» på ruta. Men, da den skulle legge fra kai Tromsø viste det seg at toalettene var tette.

– Årsaken måtte vi finne ut selv. En passasjerer tok kontakt med mannskapet som videre kunne fortelle at tette toaletter var årsaken til forsinkelsen, sier passasjer Frida Waågen, til Nordlys.

Måtte vente i tre timer

Båten skulle opprinnelig legge fra kai i Tromsø klokken 16.15. Klokken 19.15 sa daglig leder Boreal Transport Nord Stig Solheim til iTromsø at de ikke lyktes med å reparere toalettene, og de hadde fått en tredje båt opp fra Harstad.

– Alle passasjerene er flyttet over dit. Båten vil gå sørover hvert øyeblikk, sa Solheim til iTromsø.

– Det er selvfølgelig svært beklagelig at dette skjer, sier daglig leder Stig Solheim i Boreal Transport Nord til NRK.

Han forteller at skaden på den første båten i utgangspunktet ikke utgjorde noen fare.

– Hensynet til sikkerheten går alltid først og vi ønsket derfor å være på den sikre siden ved å undersøke skaden nærmere, sier Solheim.

– Båtene i rute igjen i morgen

Solheim forteller at reparasjon av toalettene dro ut i tid fordi det ikke var reparasjonskyndige folk tilgjengelig i Tromsø.

– Av ukjente årsaker blir det gang på gang kastet store ting i toalettet som ikke hører hjemme der, sier Solheim til iTromsø.

– Vi håper at båtene skal være i rute igjen fra torsdag morgen, sier han.