Hopp til innhold
Statsbudsjettet i Troms 2017
Foto: Hans Ludvig Andreassen / NRK

Statsbudsjettet Troms og Svalbard

Oppsummert

Her finner du reaksjoner og siste nytt om statsbudsjettet for Troms og Svalbard.

 • - Verre enn fryktet

  Regjeringens forslag til statsbudsjett vil føre til betydelige kutt i fylkets tjenestetilbud, mener fylkesråd for plan og økonomi, Gerd H. Kristiansen (KrF). Korrigert for anslag for lønns- og prisvekst er veksten i underkant av 12 mill. Samtidig ligger det føringer for bruk av 32 mill, sier hun. - Dette innebærer reelt sett et betydelig kutt i frie inntekter. Vi starter vi ut med en underdekning på 20 millioner, mener Kristiansen.

 • -Tidenes samferdselsbløff fra Høyre

  Stortingsrepresentant Martin Henriksen fra Ap mener budsjettet er tidenes dyreste bløff fra Høyre. Han viser til at de i 2013 lovde en veipakke på 5 milliarder kroner i Tromsøregionen. - Regjeringen har verken brukt en krone eller bygget en eneste meter av veiene de lovet, og planlegger heller ikke å gjøre det. Dette er det mest hårreisende eksemplet på løftebrudd jeg har sett, sier Henriksen.

 • Satser i Ny-Ålesund

  Regjeringen vil styrke Ny-Ålesund som forskningsstasjon. Derfor foreslår den en bevilgning på 20 millioner til et nytt bygg for felles bruk til forskning i byen. Ny-Ålesund er tiltenkt en sentral rolle i framtidig klimaforskning.

  Ny-Ålesund
  Foto: Laila Lanes / NRK
Laster Twitter-innhold