Setter inn båt forbi rasstedet

Jordraset i Nordreisa har effektivt delt landsdelen i to. Mandag håper Statens Vegvesen å ha båtskyss forbi rasstedet på plass.

Jordras i Nordreisa

E6 i Nordreisa er stengt etter et jordras natt til søndag.

Foto: Stian Strøm

– Vi jobber nå med å finne alternative transportløsninger. I første omgang er det snakk om å sette inn båtskyss forbi rasstedet. Vi gjør dette i samarbeid med Troms Fylkestrafikk og Nordreisa kommune, sier Rigmor Thorstensen i Statens Vegvesen til NRK.

Hun håper den midlertidige båtskyssen vil være på plass mandag morgen, sånn at skoleelever og pendlere kommer seg til og fra Storslett.

Fortsatt er det usikkert hvor lenge E6 vil være stengt som en følge av jordraset. Området blir nå undersøkt av geologer. Ifølge Rigmor Thorstensen er det spesielt to punkter langs veien som er ustabile.

– Iløpet av kvelden vet vi mer om når sikringsarbeidet kan starte. Forhåpentligvis kan vi snart åpne E6 med redusert framkommelighet forbi rasstedet.

Vurderer bygging av midlertidig fergeleie

Samtidig jobber Statens Vegvesen med alternative løsninger i tilfelle E6 blir langvarig stengt. Et av alternativene er å opprette ei midlertidig fergerute i området. Ei slik rute vil trolig benytte seg av fergeleiet i enten Rotsund eller Skjervøy.

– Men siden det ikke eksisterer fergekai på nordsiden av rasstedet, må det bygges et midlertidig fergeleie, sier Thorstensen til NRK.

Setter opp buss via Finland

Troms fylkestrafikk setter nå opp en ekstrabuss for reisende fra Sørkjosen til Tromsø. Turen blir av det lange slaget, via Alta og Finland.

Bussen går fra Sørkjosen 1715, og vil være framme i Tromsø rundt klokka halv fire natt til mandag. Denne turen vil være den eneste som gjennomføres, opplyser Troms fylkestrafikk.

– Flere turer via Finland blir rett og slett for dyrt, sier Kurt Bones i Troms fylkestrafikk til NRK.