Hopp til innhold

Fra arkivet: Reisaværingen tapte i poker mot Leo

I de første minuttene av storfilmen «Titanic» taper han båtbillettene sine i poker og forsegler dermed skjebnen til hovedrolleinnehaver Leonardo DiCaprio. Nå skal Bjørn Arne Olsen fra Nordreisa snart se filmen for første gang på 15 år.

Bjørn Arne Olsen spiller svenske Olaf, som i filmens første scene taper sine Titanic-billetter til Jack Dawson, spilt av Leonardo DiCaprio.

Dermed får den lutfattige amerikaneren plass på det usynkelige skipet til Amerika, møter rikmannsjenta Rose, og resten er filmhistorie.

Selv om Nordreisamannen bare er med i rundt to minutter av storfilmen, har han en rolle det er lett å huske. Han er også nær ved å slå ned superstjernen DiCaprio etter at billettene er tapt.

Eier ikke filmen

Til avisa Framtid i Nord, forteller Olsen at han ikke har sett filmen siden den gikk på kino for 15 år siden.

– Jeg eier ikke engang filmen, enda jeg har samlet på filmer før. Relanseringen på fredag blir første gang jeg ser filmen siden premieren, sier Olsen til avisa.

Han forteller også at han først syntes ideen bak filmen om luksusskipet som gikk ned var kjedelig, men at han synes den ferdige filmen er imponerende.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

På jobb

I dag driver Olsen Minibar1 i Nordreisa.

Foto: Egil Jens Pettersen / NRK

Titanic i 3D

Fredag har «Titanic» i 3D-format nypremiere på norske kinoer. Filmpolitiet har anmeldt den remastrede versjonen av storfilmen. De triller terningkast seks, og beskriver den som en mektig opplevelse.

«Titanic»-opplevelsen begynte med at Olsen i 1996 sendte inn en søknad for å bli stuntmann under filminnspillingen. En lunsj med regissør James Cameron, og et spørsmål om han kunne snakke svensk endret planene.

Olsen fikk rollen som Olaf, og tilbrakte tre uker på innspilling i Mexico.

Fantastisk opplevelse

Det var en fantastisk opplevelse å se hvordan et så stort prosjekt ble til, sa Olsen da NRK snakket med ham for to år siden.

Han fikk 60.000 dollar for innsatsen, og forteller at han i etterkant har fått utbetalt i overkant av en millioner kroner for filmen, gjennom prosenter av filmvisning og videosalg.

Olsen fikk også kontakt med Leonardo DiCaprio, som han blant annet var med å ferie bursdagen til i ettertid.

– Han er en veldig ok kar, sier han om filmstjernen.

Bjørn Arne Olsen bodde 12 år i Los Angeles, var personlig trener for store stjerner, og hadde også en liten rolle i tv-serien Melrose Place.

Nå er han tilbake ei hjemkommunen Nordreisa, hvor han blant annet driver bar og trener de lokale fotballguttene.

Nyheter fra Troms og Finnmark