Razzia mot Ola Giævers flyselskap

Det er mistanke om at FlyViking har brutt konkurranseloven da selskapet la inn tilbud på kortbanerutene i Nord-Norge.

Ola Giæver jr

Pilot og investor Ola Giæver.

Foto: Trygve Hongset / NRK

Ifølge avisen Nordlys gjennomførte Konkurransetilsynet tirsdag en razzia mot lokalene til FlyViking på Lyngseidet, flyselskapet til den kjente piloten og investoren Ola Giæver.

– Dette var som forventet etter at jeg uttalte meg i intervju med NRK, sier Ola Giæver.

Fly på kortbanenettet

Det er slike fly Ola Giæver vil ha på vingene i Lofoten og Finnmark.

Foto: Privat foto

24. august fortalte han at han hadde vært i Danmark og hatt mange møter med Jesper Rungholm, som er eier av Danish Air. (DAT). Både det danske flyselskapet og Giævers selskap FlyViking AS har levert anbud på kortbanerutene i Lofoten og Finnmark.

– Vi har snakket om hvilke ruter som passer for dem og hvilke som passer for oss. Så dro vi hver til vårt og gjorde hjemmeleksa. Dersom Danish Air og Fly Viking får et anbud, kommer vi til å inngå et samarbeid på teknisk side, sa flyselskapsgründeren til NRK etter møtet.

Dat avviste avtalt spill om flyruter.

– Jeg kan helt klart avvise at det er noe som helst snakk om koordinering av anbudsprosessen med Fly Viking, sa Jesper Rungholm, administrerende direktør i Danish Air Transport til NRK.

Har tatt dokumenter hos selskapet

– Jeg kan bekrefte at vi driver bevissikring og inspeksjon hos det aktuelle selskapet. Dette knytter seg til mistanke om brudd på konkurranselovens paragraf 10 om konkurransebegrensende samarbeid, sier avdelingsdirektør Gjermund Nese hos Konkurransetilsynet til Nordlys.

Lokalt politi i Lyngen har også bistått konkurransemyndighetene.

– Jeg tror ikke de vil finne noen bevis for samarbeid om anbudssøknaden på flyruter på vårt kontor, sier Giæver til NRK.

Konkurransetilsynet er blitt kjent med uttalelsene Givær kom med til NRK.

– Det er noe av bakgrunnen for tirsdagens aksjon på Lyngseidet, sier Nese til NRK.