Politiet: – Jegeren så ikke gjerdet til dyreparken

Jegeren som skjøt to elger i Polar Park i Bardu i Indre Troms har i avhør forklart at han ikke visste at han skjøt inn i dyreparken.

Elg i Polar Park

Jegeren som skjøt to elger i Polar Park erkjenner straffskyld. På bildet ser vi en av elgene i Polar Park, bildet er tatt ved en tidligere anledning.

Foto: NRK

To uker har gått siden en elgokse ble skutt inne i Polar Park. En kalv ble også funnet med skuddskade, og måtte avlives.

Mandag ble jegeren avhørt.

– Jegeren erkjenner straffskyld for overtredelse av viltloven ved at han skjøt elgoksen som sto inne i innhengninga. Han erkjenner også at han kan ha forårsaka skuddskader på kalven som senere måtte avlives. Men han har ikke på noe tidspunkt sett kalven, sier Katrine Grimnes, politioverbetjent Målselv lensmannskontor.

Så ikke kalven

Trolig har kalven stått i skjul bak elgoksen, og blitt truffet av et prosjektil som har gått gjennom oksen. Dette underbygges av veterinærens rapport, som bekrefter at det er funnet både inngangs- og utgangshull på oksen.

Grimnes forteller at jegeren har forklart at han ikke visste at han skjøt inn i dyreparken.

– Polar Park har ei stor, ytre inngengning som jaktlaget ikke var kjent med. Jegeren forklarer at han ikke så gjerdet. Vi har selv vært på stedet, og også vi ser at det kan være vanskelig å få øye på gjerdet, som delvis er skjult av vegetasjon, forklarer politioverbetjenten, som poengterer at dette området er langt unna der folk ferdes. Det har derfor sannsynligvis ikke vært fare for at det skulle oppholde seg mennesker i nærheten.

Politiet skal nå vurdere om de skal avhøre et vitne til fra jaktlaget.

Strafferammen ved overtredelser i slike saker er bøter eller fengsel på inntil ett år.