Politiet bekrefter at savnede Kaisa Beddari er funnet død

Har identifisert hofteprotesen.

Kaisa Beddari

Kaisa Beddari forsvant i 2013. Foreløpig er det usikkert hva som har skjedd. Politiet i Finnmark jobber nå med å leite etter flere levninger i området.

Foto: Privat

Levningene som ble funnet i Pasvik i Finnmark fredag 22. september er identifisert. Funnet stammer fra Kaisa Beddari som ble savnet i 2013.

I går kom meldingen om at det var funnet levninger i samme området som Beddari forsvant, men da var det foreløpig usikkert om disse var fra den 85 år gamle kvinnen.

Funnet ble gjort én kilometer fra huset der Beddari bodde.

Kaisa Beddari

Politiet har i går gått manngard i området der levninger fra et menneske ble funnet før helga. Funnet ble gjort cirka en kilometer fra der Beddari bodde.

Foto: Arne Egil Tønset/NRK

Identifiserte hofteprotese

Identifiseringen politiet nå har gjort er basert på at de har funnet en hofteprotese, som er sjekket opp mot den nasjonale oversikten for proteser.

Politiet i Finnmark melder at de fortsetter undersøkelsene i det aktuelle området for å søke etter ytterligere levninger og eventuelle andre spor som kan gi svar på hva som har skjedd.

Fortsatt kommer politiet til å sjekke levningene opp mot DNA.

Hans Møllebakken, regionleder, Kirkenes politistasjon

Regionleder i Finnmark politidistrikt Hans Møllebakken sier til NRK at det fortsatt er usikkert hva som har skjedd med Kaisa Beddari.

Foto: Arne Egil Tønset

Har kun fragmenter

Regionleder i Finnmark politidistrikt Hans Møllebakken sier til NRK at de kun har funnet fragmenter fra et menneske.

– Det er grunn til å tro at dyr og slikt har spredd restene, så vi har bare funnet fragmenter av et menneske.

Han sier at de dermed vil fortsette søket.

– Ja, det vil vi. Men hvor lenge vi holder på er en fortløpende vurdering. Det er relativt tett vegetasjon i området, og myrområde – så det er ingen enkel sak å finne noe, selv når vi går skulder til skulder.

Han sier at de foreløpig ikke har funnet noen av gjenstandene hun hadde med seg.

Det er foreløpig uklart hva som har skjedd med Beddari, og det er ifølge politiet for tidlig å si noe om.

– Vi har et ønske om å få en forklaring på hvorfor hun forsvant, men nå er det viktigste å finne mest mulig levninger fra vedkommende, sier Møllebakken.

Skrøytnes

Her ble Kaisa sist sett, da hun skal ha lent seg mot et tre med bærspannet i hånda. Under leitinga etter Kaisa Beddari har man ikke funnet hverken bærspannet hun hadde med seg, eller en stokk hun brukte som støtte da hun gikk i skogen og på myrene.

Foto: Anita Føleide / NRK

Forsvant i 2013

Forsvinningen i Pasvik i Øst-Finnmark har vært en gåte i mange år i Finnmark.

Spesialtrente likhunder har vært brukt i søket, men også det helt uten resultater. Politiet mener mangelen på spor tyder på at noe kriminelt har skjedd.

Trolig har Beddari gått ut for å plukke bær, og ble sist sett i Hansenbakken på Skrøytnes ved 12-tiden tirsdag 3. september 2013.

100 personer – både profesjonelle letemannskaper og frivillige – lette i nærområdet etter at hun ble meldt savnet. Også spesialtrente likhunder ble brukt uten resultat.

Kripos ble også koblet inn for å se på saken med nye øyne, men heller ikke deres undersøkelser har gjort at politiet har kommet nærmere en løsning i saken.