Omfattende søk etter flere levninger, men arbeidet er krevende

Politiet går nå manngard i Pasvik for å forsøke å finne flere levninger i området der restene av en menneskekropp ble funnet i helga. Arbeidet er krevende, sier innsatsleder Tor Erlend Anderssen.

Kaisa Beddari

Politiet går manngard i området der levninger fra et menneske ble funnet før helga.

Foto: Arne Egil Tønset/NRK

– Det er forskjellig terreng. Og spesielt litt utenfor her vi står nå er det mye myrdrag, vann og vanskelig tilgjengelige områder. Det er krevende og vi kommer ikke til over alt, sier Andreassen til NRK.

Forsvant etter bærtur

Fredag i forrige uke ble politiet i Finnmark varslet om at en jeger hadde funnet mulige levninger fra et menneske i Pasvikdalen, 1,4 kilometer i luftlinje fra huset til Kaisa Beddari (85).

Beddari forsvant sporløst etter en bærtur for litt over fire år siden, og det har vært gjort omfattende søk etter henne uten resultat.

Hans Møllebakken, regionleder, Kirkenes politistasjon

Hans Møllebakken, regionleder Finnmark politidistrikt.

Foto: Arne Egil Tønset

Politiet bekrefter mandag at levningene kommer fra et menneske, og at funnet kobles opp mot Beddari-forsvinningen i september 2013.

– Det er sannsynlig at det kan være Kaisa Beddari. Det er først og fremst fordi ingen andre er savnet i området, sier Hans Møllebakken ved Kirkenes politistasjon til NRK.

– Hvor lang tid tar det før dere har sikker identifikasjon?

– Vi tar DNA, så vi har kanskje et resultat i slutten av uka, sier Møllebakken.

Nye søk tirsdag

Politiet jobber nå med å forsøke å finne flere levninger i området. Tirsdag starter nye søk, opplyser innsatsleder Tor Erlend Anderssen.

– Vi har forsøkt å fly over området med drone, men det er vanskelig å få detaljbilder slik, sier han.

Kaisa Beddari

Kaisa Beddari forsvant i Pasvik i 2013. Politiet gjør nå DNA-undersøkelser av levningene og forsøker å se om de passe med DNA fra Kaisa Beddari.

Foto: Privat

Spesialtrente likhunder

Forsvinningen til Kaisa Beddari er på alle måter en gåte. Kaisa Beddari hadde trolig gått ut for å plukke bær, og ble sist sett i Hansenbakken på Skrøytnes ved 12-tiden tirsdag 3. september 2013.

100 personer – både profesjonelle letemannskaper og frivillige – lette i nærområdet etter at hun ble meldt savnet. Også spesialtrente likhunder ble brukt uten resultat.

I 2015 ble Kripos koblet inn for å se på saken med nye øyne, men heller ikke deres undersøkelser gjorde at politiet har kommet nærmere en løsning i saken.

Beddaris pårørende er allerede varslet om funnet.

Nyheter fra Troms og Finnmark