Har funnet levninger i området Kaisa Beddari forsvant

Patolog har konkludert med at levningene som ble funnet fredag er fra et menneske.

Kaisa Beddari

Kaisa Beddari forsvant i Pasvik i 2013. Politiet gjør nå DNA-undersøkelser av levningene og forsøker å se om de passe med DNA fra Kaisa Beddari.

Foto: Privat

Finnmark politidistrikt melder i dag at de ble varsla på fredag om funn av mulige levninger etter et menneske i Sør-Varanger kommune i Finnmark.

Patolog fra politiet har bekreftet at det dreier seg om levninger fra et menneske, men identiteten er foreløpig ikke avklart.

– Det var en jeger som fant levningene. Vi henta dem ut, og på lørdag lette vi for å se om vi kunne finne mer. Det gjorde vi ikke. Det er bare en del av et menneske som er funnet, sier Hans Møllebakken ved Kirkenes politistasjon.

I dag leter nærmere tjue politifolk etter flere levninger i myrområdet.

Hans Møllebakken, regionleder, Kirkenes politistasjon

Hans Møllebakken, regionleder i Finnmark politidistrikt, sier Politiet kobler funnet til Kaisa Beddari som forsvant i 2013.

Foto: Arne Egil Tønset

Venter DNA-svar

Politiet kobler selv opp funnet til Kaisa Beddari som forsvant i 2013. Hun bodde ikke så langt fra myra hvor funnet av levningene nå er gjort.

– Det er sannsynlig at det kan være Kaisa Beddari. Det er først og fremst fordi ingen andre er savnet i området, sier Møllebakken til NRK.

– Hvor lang tid tar det før dere har sikker identifikasjon?

– Vi tar DNA, så vi har kanskje et resultat i slutten av uka, sier Møllebakken.

Skulle på bærtur

Forsvinningen til Kaisa Beddari er på alle måter en gåte. Kaisa Beddari hadde trolig gått ut for å plukke bær, og ble sist sett i Hansenbakken på Skrøytnes ved 12-tiden tirsdag 3. september 2013.

100 personer – både profesjonelle letemannskaper og frivillige – lette i nærområdet etter at hun ble meldt savnet. Også spesialtrente likhunder ble brukt uten resultat.

I 2015 ble Kripos koblet inn for å se på saken med nye øyne, men heller ikke deres undersøkelser gjorde at politiet har kommet nærmere en løsning i saken.

Beddaris pårørende er allerede varslet om funnet.