Naboer lettet over at Kaisa Beddari endelig er funnet

Fire år etter at 85 år gamle Kaisa Beddari forsvant på Skrøytnes i Pasvik er levningene etter henne funnet. En stor lettelse, sier naboene.

Svein Derås

– Jeg håper de finner resten av henne og at vi får en avklaring på dette. Det er mange som har spekulert på hva som egentlig har skjedd, sier Svein Derås, nabo til avdøde Kaisa Beddari.

Foto: Arne Egil Tønset/NRK

– Dette er en stor lettelse at det er funnet noen av levningene hennes. Det er det mange her i bygda som synes. Men om dette løser mysteriet rundt forsvinningen er for tidlig å si, sier Svein Derås.

Han er blant de mange frivillige som i september 2013 mobiliserte i leiteaksjonen etter Kaisa Beddari.

Det har vært gjennomført omfattende søk etter Beddari i områdene rundt huset hennes på Skrøytnes i Pasvikdalen, rundt fem mil sør for Kirkenes.

Gjorde funn forrige uke

Fredag i forrige uke meldte en jeger om funn av levninger i området like ved huset til Beddari.

Denne uken bekreftet politiet at det var Beddari som var funnet.

Derås sier mange i bygda har spekulert på hva som egentlig skjedde med Beddari de septemberdagene for fire år siden.

Kaisa Beddari

Kaisa Beddari ble meldt savnet i september 2013. Forrige uke ble levningene etter henne funnet rundt 1,4 kilometer unna hennes hjem.

Foto: Privat

– Er dere overrasket over at hun ble funnet så nært hjemme?

– Ja, for det ble søkt veldig mye i området her. Jeg var selv med på leiteaksjonen i flere dager og må si jeg er overrasket over at funnet er gjort så nært huset hennes. Vi leitet ganske intensivt, sier Derås, som håper politiet nå vil finne ut hva som gjorde at Beddari omkom.

– De har funnet en kroppsdel. Jeg håper de finner resten av henne og at vi får en avklaring på dette. Det er mange som har spekulert på hva som egentlig har skjedd, sier han.

Søker videre fram til fredag

Politiet skal søke videre i området fram til fredag, sier områdesjef Hans Møllebakken ved Kirkenes politistasjon.

Hans Møllebakken, regionleder, Kirkenes politistasjon

Områdesjef Hans Møllebakken ved Kirkenes politistasjon.

Foto: Arne Egil Tønset

– Så lenge vi kun har funnet noen fragmenter av en levning er den største utfordringen å finne de resterende. Vi har problemer med å finne ut hvor vi skal lete videre. Området er krevende med store myrer og sumpområder det ikke går an å bevege seg, sier Møllebakken.

– Det ble søkt i dette området da Kaisa Beddari forsvant i 2013. Går det an å si noe om hvorfor det ikke ble funnet noe den gang?

– Nei, det er for tidlig å si. Nå skal vi jobbe fram til fredag. Deretter skal vi evaluere det som er gjort nå og det som ble gjort i 2013. Men funnene vi har gjort nå bærer preg av at det nok er dyr som har flyttet rundt på disse tingene. Vi har ikke funnet et sted der hoveddelen av levningene ligg.

– Så det er umulig å si hvor hun mistet livet?

– Per dags dato har vi ikke innsikt eller kontroll på hvor hun døde, nei.