Overgrepstiltalt: – En lettelse å bli avslørt

En mann som er tiltalt for overgrep mot sin mindreårige datter, forklarte i Nord-Troms tingrett onsdag at det var en lettelse å bli avslørt og arrestert.

Nord-Troms tingrett

Rettssaken mot mannen startet tirsdag i Nord-Troms tingrett.

Foto: NRK

– Dersom jeg ikke hadde blitt tatt, kunne overgrepene pågått lenger, sa han i tingretten i Tromsø.

- Men jeg skjønte etterhvert at dette var galt, og jeg vurderte på et tidspunkt å melde meg selv, sa tiltalte, som forteller at han følte det som en lettelse å bli avslørt.

Mannen i 40-årene er tiltalt for grove, gjentatte overgrep mot sin mindreårige datter. Overgrepene skal ha startet da datteren var seks år gammel, og vedvarte til hun var 11.

Mannen er også tiltalt for overgrep mot en annen, svært ung jente. Også mot henne pågikk overgrepene over flere år.

Rettssaken startet tirsdag, og onsdag fikk tiltalte komme med sin forklaring.

Mener antallet overgrep er lavere

Tiltalte beskrev en rekke overgrep mot sin datter, overgrep som ble gjennomført flere steder i landet, gjennom flere år.

Rettssak i Nord-Troms tingrett

Bistandsadvokat Cecilie Drechsler og aktor, statsadvokat Torstein Lindquister, sier at dette er en svært alvorlig overgrepssak.

Foto: Jørn Inge Johansen / NRK

Han ga i sin forklaring detaljerte beskrivelser som stemmer godt med det datteren har forklart om i avhør, selv om han mener antallet overgrep er lavere.

På spørsmål fra sin forsvarer, sa tiltalte at han har forgrepet seg på datteren åtte ganger i løpet av perioden fra 2009 til 2014.

På spørsmål fra aktor, Torstein Lindquister, svarte han at det virket som om datteren ikke hadde noe imot det som skjedde. Han oppfattet aldri at datteren var redd, gjorde motstand eller hadde vondt.

- Men jeg angrer nå, og jeg ser at jeg har påført henne skade. Jeg har svært dårlig samvittighet for det jeg har gjort, sier tiltalte.

Ble selv utsatt for overgrep

Tiltalte fortalte også at han flere ganger hadde tatt bilder og filmet overgrepene.

Under overgrepssaken i Nord-Troms tingrett, fortalte den tiltalte at han selv ble utsatt for seksuelle overgrep som barn. Han mener at dette kan være en årsak til at han forgrep seg på sin datter.

Nyheter fra Troms og Finnmark