Hopp til innhold

Liten lokal interesse for Olavsvern

Ettersom ingen lokale aktører vil ta over den nedlagte marinebasen Olavsvern utenfor Tromsø, legges den ut for salg på det åpne markedet.

Olavsvern

Flere departement var interessert i å få aktivitet i nedlagte Olavsvern, men ingen lokale aktører ville samarbeide.

Foto: Bjørnbakk, Jan-Morten / SCANPIX

Anlegget er totalt 15.000 kvadrat, og ble lagt ned for vel to år siden.

Hans Kristian Amundsen, statssekretær i Fiskeri- og kystdepartementet, sier de har jobbet hardt for å få til et spleiselag med lokale aktører.

– Vi styrer det som var de statlige interessene i dette. Havforskningsinstituttet, Kystvakta, den type ting var vi villige til å se i en sammenheng, sier Amundsen til NRK.

Marin base

Olavsvern

Anlegget er på totalt 15.000 kvadratmeter.

Foto: Trygve Andreassen / NRK

Amundsen forteller at flere departement var villige til å skape aktivitet i anlegget, men at det lokale engasjementet ikke har vært godt nok.

De har snakket med Tromsø kommune, Tromsø havn og næringslivet.

– Alle ser at det er klokt å forsøke å lage en marin base av det som tidligere var en marinebase, men i dag er det ingen som er villige, som oss, til å stille med et antall kvadratmeter eller forplikte seg til å leie areal, sier Amundsen.

100 millioner

Olavsvern

Marinebasen inneholder også kai.

Sammen med statssekretær Roger Ingebrigtsen i Forsvarsdepartementet håper Amundsen at andre aktører kan bla opp de 100 millioner kronene anlegget koster.

– Jeg håper det vil skje. Olavsvern og kaiene på land er egnet for de som har en ambisjon om å bli en aktør i forvaltninga av det store havarealet i nord, sier Amundsen.

Også Ingebrigtsen håper nå at noen melder seg i et åpent salg.

– Nå tror jeg de som måtte sitte der ute og ha en god ide og også har muligheten til å forplikte seg til å kjøpe dette- de må melde seg i en vanlig avhendelsesprosess, komme opp med et godt konsept så vil de kunne overta anlegget, sier Ingebrigtsen.