Avviser at møter var narkotikalevering

En av de åtte som er tiltalt for omfattende narkotikatransport mellom Oslo og Nord-Norge avviste tirsdag at han har fraktet stoff. 41-åringen er medlem av Hells Angels i Tromsø, men begrunner reisene med kjøp av tatoveringsutstyr, bil og overlevering av vognkort.

Klubblokalet til Hells Angels i Tromsø

Mannen som forklarer seg i retten i dag har tilknytning til motorsykkelklubben Hells Angels.

Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / Scanpix

41-åringen er bosatt på Bardufoss, og erkjenner ikke straffskyld for den alvorlige tiltalen.


Aktoratet mener han er en av de ledende personene som har organisert transporten av store mengder narkotika fra sør til nord. Blant beslagene er 9,5 kg metamfetamin og 20 kg hasj.

Tatoveringsutstyr

41-åringen forklarte i retten at han ønsket å starte opp et tatoveringsstudio i Harstad sammen med en av de andre tiltalte.

På spørsmål fra aktor Hugo Henstein forklarte han seg om forsøkene på oppstarten av dette selskapet.

Han sier flere av reisene som er oppført i tiltalen knytter seg til at de så på og bestilte tatoveringsutstyr – ikke til narkotikaleveranser.

Et beslag på 35.000 kroner i kontanter som ble gjort hjemme hos ham i et klesskap på Bardufoss avviser han har med narkotika å gjøre. Han sier pengene skulle brukes til å betale for tannlege.


Bilkjøp

Randulf Schumann Hansen

Advokat Randulf Schumann Hansen forsvarer 41-åringen.

Foto: Kari Stokke Nilsen / NRK

Også til ett av de andre møtene, på Vollan i mai 2011, der aktoratet mener han mottok 8 kg hasj, har 41-åringen en annen forklaring.

Han forklarte i retten tirsdag at han fikk en del av vognkortet til en bil han hadde kjøpt av stesønnen til en av de andre tiltalte – den antatte lederen av Hells Angels i Norge, Ove Jørgensen Høyland.

– Hvorfor kunne dere ikke bare sende papirene i posten? spurte Henstein.

– Det var ikke vits når han (den andre tiltalte, journ. anm) skulle nordover uansett, sier 41-åringen.

Aktor presset også 41-åringen på hans telefonbruk og hvorfor han har ulike nummer registrert på seg selv og andre som han disponerer.


20 år

Høyland forklarte seg allerede mandag i Nord-Troms tingrett. Også han avviser at han er del av et organisert nettverk som frakter narkotika.

Flere av de tiltalte risikerer opp til 20 års fengsel. Aktoratet har gjort omfattende avlytting av telefoner, og kommer til å legge fram mange samtaler og tekstmeldinger i retten.

Det er satt av 6 uker til saken.