Aktivister nektes fortsatt løslatelse

I høringer i Murmansk i dag har ytterligere to britiske greenpeace-aktivister blitt nektet løslatelse mot kausjon.

Phillip Ball

Den britiske Greenpeace-aktivisten Phillip Ball ble i dag nektet løslatelse mot kausjon.

Foto: Reuters

Britene er to av 30 personer som ble arrestert av russiske spesialstyrker etter en Greenpeace-protest mot Gazproms oljeplattform i Arktis den 19. september.

– Den ene av dem er en frilansfotograf som dokumenterte protesten på oppdrag fra Greenpeace, skriver miljøorganisasjonen i en pressemelding.

Skipet de var om bord i, isbryteren Arctic Sunrise, var i Arktis for å protestere mot prøveboringer den russiske olje- og gassgiganten Gazprom har innledet.

– Forholdene er vanskelige

Aktivistene ble anklaget for piratvirksomhet, noe som har en strafferamme på 15 år i Russland. Likevel er det lite trolig at de blir dømt for dette, ettersom president Vladimir Putin har avvist disse påstandene.

Greenpeace-advokater uttrykte mandag at forholdene for de fengslede aktivistene var vanskelige og at noen av aktivistene ikke hadde fått tilstrekkelig medisinsk behandling.

Støtte fra Brasils president

Brasils president Dilma Rousseff har nå bedt sitt utenriksdepartement om finne en løsning for en kvinnelig brasiliansk aktivist, som også er en del av den fengslede gruppen.

– Jeg har bedt utenriksminister Luiz Alberto Figueiredo om å ta kontakt med russiske myndigheter på høyeste nivå for å finne en løsning for henne, skrev Rousseff på sin Twitter – konto i går.

President støtter Greenpeace

Brasils president Dilma Rousseff har nå bedt sitt utenriksdepartement om finne en løsning for en kvinnelig brasiliansk aktivist

Foto: Skjermdump fra twitter