Hopp til innhold

Nå er alle de store radiokanalene over på DAB – er du?

Her slår kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen av FM-senderne for Tromsø, som en del av at de riksdekkende radiokanalene i Troms, Finnmark og Svalbard nå har gått over til DAB.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen fikk æren av å slå av NRKs FM-sendere på fjellet Fløya i Tromsø.

– Gratulerer med dagen!

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen må snakke høyt for å overdøve susingen fra FM-senderne på fjellet Fløya i Tromsø.

Klokken 11.11 slo Eriksen og leder for MTGs radiovirksomhet, Kenneth Andresen, av FM-senderne for de riksdekkende radiokanalene i Tromsø.

– Dette er en historisk dag for radioen. Publikum har fått mange flere kanaler, og de har samtidig bidratt til å gjøre masse selv. Så jeg vil takk publikum og samtidig gratulere dem. Nå har vi endelig fått verdens beste radiotilbud over hele landet, sier Eriksen.

Forskjellige reaksjoner

Overgangen til digitalradio, eller DAB, startet i Nordland i januar, før den fortsatte landet over. «Forkastelig» mente noen.

Også på gata i Harstad finnes dem som ikke er helt positiv til DAB-overgangen:

Folket på gata har delte meninger om DAB-overgangen.

Folk på gata i Harstad har delte meninger om DAB.

Martin Steinholt er journalist og DAB-talsmann i NRK Nordland. Han sier at de også fikk kraftige reaksjoner da de gikk over til DAB.

– Men et par dager etter omleggingen stilnet trykket og den mest aggressive kritikken mot oss i NRK Nordland. Per i dag har jeg fått mange tilbakemeldinger fra folk som er godt fornøyde med DAB-tilbudet, sier han.

Les mer om begrunnelsen til å gå over til DAB her eller her.

Hver tredje lytter

Leder for MTGs radiovirksomhet, Kenneth Andresen, er også godt fornøyd med at hele Norge nå har gått over til DAB.

– Jeg synes det har gått veldig fort. Og så har digitaliseringen gått over all forventning. Radioen har gjennom hele slukkeåret stått seg veldig godt, og lytterne har funnet de nye kanalene. Hver tredje radiolytter hører faktisk på de nye kanalene som kom med DAB. Det er virkelig et godt bevis på at dette var et tilbud vi trengte. Derfor skal vi i dag skal rette en stor takk til lytterne. Det er deres fortjeneste at det har gått så bra, sier Andresen.

Kenneth Andresen

Kenneth Andresen i MTG takker publikum for at DAB-overgangen har gått så smertefritt.

Foto: Torbjørn Krane / NRK