Medkila-kapteinen: – Dette betyr alt for oss

Herlig stemning i Medkila-garderoben etter at å ha sikret plassen i Toppserien i kvalik for andre året på rad.

Medkila jubler etter seieren over Lyn

Jubel i garderoben til Medkila etter kampen.

Foto: GUNNAR GRINDSTEIN / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

Medkila slo Lyn 2–0 på Kringsjå kunstgress i den avgjørende kvalikkampen lørdag formiddag – og vant sammenlagt 6–3. Dermed berget Medkila plassen i Toppserien via kvalik for andre året på rad.

I Medkila-garderoben et kvarter etter kampslutt i Oslo kunne Medkila-jentene slippe jubelen løs. Da ljomet Medkila-sangen.

– Dette betyr alt, sier kaptein Cesilie Andreassen. 20-åringen fra Svolvær styrte Medkilas midtbane med stor autoritet. Og var en av lagets beste spillere.

– Vi følte vi hadde bra kontroll. Vi spiller en veldig bra 1. omgang, sier Andreassen.

  • Se video:
    Cesilie Andreassen, kaptein på Medkila

Fornøyde trenere

Hovedtrener Lasse Øvre smilte fra øre til øre. Han tok over for Frank Berntzen i sommer.

– Jentene var mye mer konsentrerte i dag. Vi var bedre forberedt på Lyn denne gang. Og leverer en god kamp, sier Øvre.

Med seg i trenerteamet har han Roy Berntsen, fjorårets hovedtrener. Igjen fikk Berntsen oppleve at jentene gjorde jobben i to avgjørende kvalikkamper. I fjor ble Grand slått til sammen 8-0, i år ble det 6–3 over to kamper mot et ungt og lovende Lyn-lag, der stammen bestod av spillere som vant J19-finalen i fjor.

– Det er akkurat like deilig. Vi møter et hardtkjempende og bra Lyn-lag med virkelig gode, unge spillere, sier Berntsen.

Hva betyr dette for Medkila og satsingen videre?

– Det betyr utrolig mye. Vi har fått mersmak av år i toppserien. Og det betyr masse for rekrutteringen rundt. Nå har vi fortsatt et flaggskip i Harstad, pluss at Grand er tilbake i toppserien neste år. Og Fløya driver godt. Da viser vi at vi kan her oppe i nord, sier Berntsen.

Mange kan forsvinne før 2017

Men hvem som blir med i 2017 i høyst usikkert. Lite er klart i forhold til neste sesong.

– Det er alltid en fare med at mange kan forsvinne. Hvert år må vi erstatter tre-fire-fem spillere. Og det er vi blitt vant med, sier Roy Berntsen, som dro i gang seiersdansen i Medkila-garderoben.

  • Se video:
    Medkila vant 2 - 0 over Lyn i dag og tilsammen 6 - 3 etter de to kvalifiseringskampene. Dermed beholder Harstadlaget plassen i toppserien.

En av dem som kan forsvinne er Ida Fjordbakk, midtstopperen var banens beste mot Lyn i Oslo. Hun stopper alt og alle og var i en egen klasse på banen.

– Det er opp til klubben om de vil løfte oss opp fra den sumpen vi har vært i et par sesonger nå.

Har du tilbud fra andre klubber?

– Hm ... Vi får se, sier Fjordbakk – og vil ikke si så mye mer om det. Stopper-klippen kan være en av spillerne som forsvinner etter sesongen.

Det var to av Medkilas utenlandske proffspillere, Tatiana Matveeva og Arina Calderon, som sikret seieren med sine scoringer i 1. omgang. Seieren var aldri truet. Medkila leverte en taktisk perfekt kamp. Og slapp aldri Lyn til.