Hopp til innhold

Livet smiler til Stefan Johansen

Det meste stemmer for Stefan Johansen om dagen, både privat og på fotballbanen. 26-åringen fra Vardø regnes som en av hovedårsakene til at Fulham er med i kampen om opprykk til Premier League.

Stefan Johansen, Fulham FC

Stefan Johansen kjemper om opprykk til Premier League med Fulham. Bildet er fra lørdagens hjemmekamp mot Ipswich Town.

Foto: Allan Klo / NRK

– Uansett om man har en dårlig dag, så ligger hun der og smiler når jeg kommer hjem. Da er det vanskelig å gå rundt å være sur, sier midtbanespilleren til NRK.

Johansen har flere grunner til å smile i disse dager. Nylig ble han tildelt kapteinsvervet på det norske herrelandslaget i fotball, og i disse dager er han sentral i London-klubben Fulham's stormløp mot en plass i Premier League.

– Den gode formen skyldes at vi blir stadig bedre som lag. Fulham stilte med 12 nye spillere i fjor høst, og det er naturlig at det tar tid å få så mange nye spillere til å fungere godt sammen, sier Johansen.

Fri midtbanerolle

Så langt denne sesongen står Johansen med 10 mål på 36 kamper. Det er det høyeste snittet noensinne for Johansen, uansett klubb.

– I starten spilte jeg mer som sittende midtbanespiller, mens jeg nå kan være mer med framover på banen. Da er det naturlig at man kommer i posisjoner som gjør at man scorer mål, sier Johansen.

Fulham's Stefan Johansen celebrates scoring their fourth goal

En fri midtbanerollegjør at Stefan Johansen scorer oftere for Fulham enn i noen annen av sine tidligere klubber. På bildet feirer han scoringen mot Hull City i FA-cupens 4. runde i januar.

Foto: Dylan Martinez / Reuters

Kjemper om opprykk

Klubben ligger nå på 7. plass, to poeng bak Sheffield Wednesday som for øyeblikket er inne på sluttspillplass om opprykk til Premier League. Fulham spiller borte mot Norwich City langfredag, og hjemme mot formlaget Aston Villa 2. påskedag.

Johansen mener Fulham har alle muligheter til å klatre videre på tabellen.

– Vi vet at det er mange gode lag der oppe, og det kommer til å bli tett og jevnt i innspurten. Vi må bare fokusere på oss sjøl. Vinner vi de resterende fem kampene, er vi ikke avhengige av hjelp fra andre lag, sier han.

Stefan Johansen har tatt sjumilssteg i fotballkarrieren, og i disse dager kjemper han om opprykk til Premier League med London-klubben Fulham. Bildet er fra lørdagens hjemmekamp mot Ipswich Town.

Her scorer Stefan Johansen mot Ipswich Town.

Savner slekt og venner

Johansen forteller at savnet etter familie og venner i hjembyen Vardø for tiden pleies i gjennom elektroniske verktøy.

– Bestemor har fått nettbrett! Det blir endel facetime, og hun er helt i hundre når hun får se datteren vår. Hun er blitt oldemor nå. Egentlig er jeg mest imponert over hvor raskt hun har tatt disse datagreiene, sier Johansen.

– Hvor ofte får du sett slekt og venner hjemme i Vardø?

– Alt for sjelden. Det jeg savner aller mest er uten tvil familie og venner. Dessverre får jeg ikke vært så mye der oppe fordi det går i ett med Fulham og landslaget. Men i juni skal jeg gifte meg, så da får jeg forhåpentligvis tatt igjen noe av det tapte, sier Johansen med et smil.

Laster innhold, vennligst vent..