Knivofferet (13) er oppe og går

Rektor på Borkenes skole har fått gledelige nyheter fra UNN i Tromsø.

På Borkenes skole har de økt bemanningen for å ta vare på elevene dagen etter at ei 13 år gammel jente ble knivstukket på vei til skolen på mandag.

På Borkenes skole har de økt bemanningen for å ta vare på elevene dagen etter at ei 13 år gammel jente ble knivstukket på vei til skolen på mandag.

– Vi har fått rapporter fra sykehuset om at hun snart er tilbake til sitt vanlige jeg. hun er oppe og går, og det står bra til med henne, sier rektor på Borkenes skole, Bodil Røkenes til NRK.

Mandag ble ei 13 år gammel jente knivstukket i magen da hun var på vei til skolen.

Jenta kom seg til skoleområdet, hvor hun ble tatt hånd om. I løpet av dagen ble hun sendt til UNN i Tromsø, hvor hun nå er inne til behandling.

Forsterket vakthold

Bodil Røkenes

Rektor Bodil Røkenes ved Borkenes skole var en av de første som kom til jenta etter knivstikkingen.

Foto: Martin Mortensen / NRK

Skolen har økt bemanningen etter hendelsen, blant annet med økt vakthold.

– Vi fortsetter med forsterket vakthold så lenge det er nødvendig, og barna har behov for det. Elevene skal føle seg trygge på skolen og på skoleveien. Samtidig skal foreldrene også føle seg trygge på at barna blir tatt vare på, sier Røkenes.

Kriseteamet på plass

Skoledagen vil gå så normalt om mulig de kommende dagene. I tillegg til økt vakthold, vil kommunens kriseteam var til stede på skolen.

– Det er ikke sikkert at de vil bli brukt, men elever og lærere skal vite at de er der, sier Lars Tverseth, kultur- og oppvekstsjef i Kvæfjord kommune.

Etter planen skulle han avhøres og møte til fengslingsmøte i dag. Mannen ligger på sykehus og er ikke ved god nok helse til å gjennomføre møtene.

Dermed blir fengslingsmøtet gjennomført uten ham, og avhørene må vente.