– Situasjonen var dramatisk

Hele lokalsamfunnet er rystet etter knivstikkingen i Borkenes mandag. Kriseteamet har i løpet av dagen og ettermiddagen tatt imot de som trenger hjelp.

Knivstikking

Krimteknikkere jobber på åstedet etter at den 13 år gamle jenta ble knivstukket mandag morgen.

Foto: Jostein Eldevik / NTB scanpix

– Sitiuasjonen var dramatisk, men flere hjalp til, og vi hadde også løpende kontakt med AMK-sentralen hele tida, forteller rektor Bodil Røkenes ved Borkenes skole i Kvæfjord kommune.

Hun måtte selv bistå i førstehjelp av den 13 år gamle jenta som ble knivstukket på vei til skolen mandag morgen.

Jenta ble operert på sykehuset i Harstad, før hun ble fraktet til UNN i Tromsø. Der sier legene at tilstanden er alvorlig, men stabil og at jenta kommer til å bli bra igjen.

Rystet lokalsamfunnet

Politisperring, Borkenes Kirke.

Borkenes

Hendelsen har skapt rystelser i hele det lille lokalsamfunnet.

– Elevene har alle fått tilbud om hjelp fra kriseteamet i dag. Noen av dem har fått kraftige reaksjoner og noen har fått mindre reaksjoner. De får uansett tilbud om hjelp ved behov, sier rektoren.

Ordfører Torbjørn Larsen i Kvæfjord kommune kan ikke kommentere noe rundt den siktede mannen og om kommunen har tatt godt nok vare på ham i forkant av knivstikkingen mandag orgen.

– Det jeg kan si er at vi må ha en grundig evaluering også av det etter den her hendelsen, sier Larsen til NRK Nordnytt.

– Vi må også ta vare på hverandre i d3en her situasjonen. Det gjelder de berørte, elevene, lærerne, foresatte og ikke minst foreldrene og slektningene til jenta, understreker ordføreren.

Har flere vitner

Direkte rapport fra Borkenes.

Borkenes

Den siktede mannen i 60-årene innrømte knivstikkingen av den 13 år gamle jenta mandag morgen. Hun skal ifølge politiet ha vært et tilfeldig offer.

Den siktede ble pågrepet en drøy halv time etter hendelsen. Ifølge politiet er mannen en kjenning som tidligere har vært en del av rusmiljøet i Harstad.

– Han sa uoppfordret til politipatruljen at han hadde gjort noe dumt og hadde knivstukket jenta. Pågripelsen gikk helt rolig for seg, og det var ingen åpenbare tegn på at han var ruset, sier stasjonssjef Geir Pedersen ved Harstad politistasjon til NTB.

Politiet ble varslet klokken 8.16 mandag morgen og var på stedet noen få minutter senere. De har funnet kniven de mener ble brukt i knivstikkingen.

– Vi har minst to voksne vitner som så det som skjedde. Nå fortsetter vi med vitneavhør, sier Pedersen til NTB.

Nyheter fra Troms og Finnmark

Gunnar Grindstein

Se Nordnytt med programleder Gunnar Grindstein

Se Nordnytt med programleder Gunnar Grindstein