Hopp til innhold

Kjenner du igjen dette bildet?

... og ja, det er det samme pannebåndet!

Fornyet påskebilde

2015: Hannah K. Johansen (6 år) koser seg med appelsin på påskeskitur i solfylte Eggedalsfjellene i Buskerud tirsdag.

Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

Bildet du ser under har kanskje vært det mest brukte påskebilde i Norge siden det ble tatt i 2003.

Utallige ganger en eller annen nettavis, NRK inkludert, skal skrive om det gode været i påsken, så har bildet fra Scanpix blitt brukt.

I Aftenpostens grafiske oversikt over den norske påsken i dag trekkes også det «smått utslitte» påskebildet fram, og det faktum at VG brukte bildet på forsiden av papiravisa forrige fredag.

Fjelltur

2003: Hele Medie-Norges påskebildet fra 2003. Bildet er tatt i Eggedalsfjellene i Buskerud.

Foto: Johansen, Erik / SCANPIX

– Det ultimate påskemotiv

Om det skyldes late nettjournalister og typografer i avisene eller at bildet formidler en perfekt påskestemning, er vanskelig å vite. Men hvert år dukker samme motivet i hvert fall opp – i år også.

– Jeg har fått høre at det har vært et velbrukt bilde. Folk rundt meg har kommentert det. Det er liksom blitt det ultimate påskemotivet, med appelsin, en blid dame, en skigåer i bakgrunnen, og sola som skinner, forklarer mannen som tok bildet for 12 år siden, Eirik Johansen, som til vanlig er reportasjeleder i NTB/Scanpix.

Byttet samboer med datter

Han har jobbet i byrået siden 1992 og sier at det alltid er hyggelig at bildene hans blir brukt, men at det var på tide å fornye det gamle bildet.

Så i år dro han til fjells igjen, og byttet samboeren fra det gamle bildet ut med datteren deres Hannah (6). De samme elementene måtte selvfølgelig med.

– Det gamle pannebåndet har vært liggende på hytta. Det er blitt mye brukt opp gjennom årene, men det passet godt til Hannah nå også, sier han.

I etterkant har han fått tekstmeldinger fra venner og bekjente som påpeker generasjonsskifte på hele Norges påskemotiv.

– Det er artig. Og det er morsomt at de begge blir brukt nå i påsken om hverandre, sier Johansen, som nå altså har gitt nettjournalister i Norge i hvert fall ett ekstra alternativ å velge mellom i påsken.

Påskemotiv

PÅSKEMTEMNING: Hannah på seks nyter appelsin i Eggedalsfjellene slik mor også gjorde for 12 år siden.

Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix