Arctic Race kan få værhard start

Meteorologene melder om vindfull, fuktig og kjølig start for syklistene i Arctic Race of Norway, og ønsker dem samtidig god tur.

Marcel Kittel

Marcel Kittel kan få et tøft møte med Finnmarks vær og natur, når starten går fra Hammerfest torsdag. Det meldes nemlig om kuling, mye nedbør og kjølig vær for syklistene.

Foto: GONZALO FUENTES / Reuters

Værforholdene kunne vært bedre for starten på sykkelrittet Arctic Race of Norway ut fra Hammerfest.

Det meldes om liten kuling, regn og kjølig vær, og meteorologen twitret god tur til syklistene sammen med værmeldinga:

Laster Twitter-innhold

Vanlig nordnorsk vær

– Det lavtrykket som kommer nå er slett ikke uvanlig her, vi har bare blitt litt bortskjemte med finvær i det siste, sier vakthavende meteorolog Sevim Müller ved Vervarslinga for Nord-Norge i Tromsø.

Hun sier det blir vindfullt på kysten, der det natt til torsdag kan komme opp i stiv kuling omkring Nordkapp.

Nå skal ikke syklistene ut å sykle på natta, men vind og nedbør kan gi enkelte utfordringer for dem.

– Det er et lavtrykk som surrer rundt i Vest-Finnmark og som gir dette været. Det blir perioder med opphold på torsdag, men på fredag kan det komme opp i 20 mm nedbør i Altaområdet. Så syklistene må nok regne med å bli blaute, sier Müller.

Hushovd på sykkeltur med folk i Alta

Thor Hushovd fikk med seg sol og finvær da han trente med lokale syklister i Alta tirsdag. Torsdag og fredag ventes det helt andre værforhold for de konkurrerende syklistene i ARoN.

Foto: Rune Berg

Vind kan skape problemer

Presseansvarlig Morten Broks var imidlertid avslappet til værmeldingene som har kommet. Han mener det eneste som kan skape utfordringer er vinden.

Meteorologen tror syklistene iallefall må regne med å bli våte.

– Det blir ordentlig nordnorsk vær på syklistene i de kommende dagene. Nedbøren kommer mest i vest og i Troms. Så er de heldige får syklistene perioder med opphold torsdag. De må likevel regne med å bli våte, sier Müller.

Det har også gått ut OBS-varsel for områdene i Troms og Vest-Finnmark på grunn av at det ventes store nedbørsmengder onsdag og torsdag.