Her er Arctic Race-favorittene

NRKs sykkelekspert Dag Erik Pedersen holder Alexander Kristoff som den store favoritten foran Arctic Race of Norway.

Kristoff i skyggen av Kittel

Alexander Kristoff (t.h.) utpekes som favoritt til å vinne Arctic Race of Norway. Her sammen med en annen favoritt, Marcel Kittel fra Tyskland.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Dag Erik Pedersen

Dag Erik Pedersen.

Foto: Holm, Morten / NTB scanpix

– Alexander Kristoff er den som er best plassert i år, og har vunnet et monument av et sykkelritt som heter Milano-San Remo. Han kjørte fantastisk i Tour de France, har over 1700 poeng på rankingen og er over 700 poeng over en rytter som Marcel Kittel fra Tyskland. I utgangspunktet bør det være Alexander Kristoff som er den store favoritten som de andre må slå, sier NRKs sykkelekspert Dag Erik Pedersen.

Torsdag starter Arctic Race of Norway med første etappe fra Hammerfest til Nordkapp, før neste etappe til Alta, Kvænangsfjellet og avslutning i Tromsø søndag.

Thor Hushovd t.h.

De norske syklistene er favoritter, mener NRKs sykkelekspert. Her er Thor Hushovd (t.v.) og Alexander Kristoff.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Spent på Hushovd

Pedersen tror de norske rytterne Alexander Kristoff, Thor Hushovd og Lars Petter Nordhaug kommer til å gjøre det godt.

– Jeg er spent på Nordhaug, som viste gryende i sykkelrittet Polen rundt med en 8. og en 13. plass. Der er det ganske tunge og tøffe etapper – kanskje tøffere enn opp mot Kvænangsfjellet. Han er den som kan klatre best av våre.

– Så blir det spennene å se hvor Thor Hushovd er på formkurven. Han er i siste sesongen som proff og i finalen på sin fantastiske karriere. Han er revansjesugen og resultathungrig, tror Pedersen.

Thor Hushovd vant for øvrig fjorårets utgave av Arctic Race of Norway.

Marcel Kittel

Tyske Marcel Kittel vant fire etapper under årets Tour de France. Her vinner han etappen fra Evry til Paris.

Foto: GONZALO FUENTES / Reuters

Tviler på Kittel

Tyske Marcel Kittel, som gjorde det godt under årets Tour de France, er også blant favorittene. Dag Erik Pedersen tror imidlertid ikke Arctic Race of Norway passer hans sykkelegenskaper.

– Marcel Kittel er en rytter som det er utrolig vanskelig å bryne seg på i spurter. Det er kun Kristoff av våre som kan hamle opp med han i en reell spurt. Når det gjelder sammenlagferdighetene, så er han ikke en super sammenlagtrytter, men det spørs hvordan andretappen kjøres – som ser ut til å bli den tøffeste etappen, sier Pedersen.

Totalt 20 lag stiller til start fra Belgia, Frankrike, Tyskland, Italia, Nederland, Russland, Sør-Afrika, Sveits, USA og Norge. Blant favoritter som ikke er nevnt fremheves også Matthias Brändle fra Østerrike.

Tror på vekst

Dag Erik Pedersen, som selv har en lang sykkelkarriere bak seg, gleder seg stort til rytterne starter ut fra Hammerfest torsdag.

– Det er en fantastisk trasé i år, og jeg gleder meg å følge rittet og se TV-bildene. Jeg er spent på oppslutningen, været, og om alt stemmer slik det var i fjor. Da var det en fantastisk opplevelse og en unik norgesreklame, sier han.

Pedersen mener Arctic Race of Norway, som arrangeres i år for andre gang, har et stort vektspotensial.

– Det er i ferd med å få en flott klang i Europa allerede med tanke på suksessen i fjor. Ikke minst det faktum at verdens mektigste arrangør står bak gjør at det kan bli større og større. Jeg er sikker på at de som står bak allerede tenker på å nå opp til Tour de France en dag, sier han.

Arctic Race of Norway - Lofoten

Arctic Race of Norway ble en snakkis i fjor på grunn av de spektakulære bildene av nordnorsk natur.

Foto: AFP PHOTO / DANIEL SANNUM LAUTEN

Siste nytt

 • Ceferin: – President for ingenting

  Uefa-president Aleksander Ceferin retter et skarpt verbalt angrep mot Real Madrid-president Florentino Pérez i kjølvannet av superliga-kollapsen.

  I et intervju med den slovenske kringkasteren Pop TV kommer toppsjefen i Det europeiske fotballforbundet (Uefa) med tøff kritikk av den spanske fotballtoppen.

  – Perez er president for en superliga som ikke har eksistert, og i øyeblikket er han president for ingenting, sier Ceferin.

  Pérez skulle etter planen ledet den nye europeiske superligaen. Prosjektet kollapset imidlertid da de seks engelske klubbene som skulle deltatt trakk seg tirsdag. Onsdag fulgte de tre italienske klubbene og Atlético Madrid etter.

  I intervjuet med Pop TV hevder Ceferin at han selv aldri har stått høyt i kurs hos Real Madrid-sjefen.

  – Det har stått klart for meg i lang tid at han ikke ønsker en Uefa-president som meg. Dette er bare et enda sterkere insentiv for meg til å fortsette, sier Ceferin.

  – Han vil ha en Uefa-president som adlyder ham, som hører på ham, som gjør som han vil, tilføyer han. (NTB)

  Soccer Europe Super League
  Foto: Peter Dejong / AP
 • O'Sullivan forlenget i Tyskland

  Landslagsspiller Christian O'Sullivan har skrevet ny langtidsavtale med tyske Magdeburg fram til 2025.

  Det bekrefter klubben torsdag.

  29 år gamle O'Sullivan kom til Magdeburg fra svenske Kristianstad i 2016. Siden 2017 har han vært kaptein i klubben.

  Håndball EM herrer 2020
  Foto: Vidar Ruud / NTB
 • Trodde det var en spøk

  Everton-manager Carlo Ancelotti trodde noen drev gjøn med han da de nå havarerte planene om en europeisk superliga i fotball ble annonsert søndag.

  Det røpet den italienske trenerveteranen da han møtte pressen torsdag.

  – Min umiddelbare reaksjon var at de tullet, at det måtte være en spøk, sa Premier League-profilen, ifølge Sky Sports.

  Ancelotti mener et superliga-prosjekt som det de tolv toppklubbene hadde sett for seg, «er umulig».

  – Idrettskulturen i Europa er annerledes enn den som råder i amerikansk idrett. Ikke fordi vi har rett, og de tar feil, men fordi kulturen blant folk er annerledes. I Amerika er idrett annerledes. Det er underholdning, sa Everton-sjefen.

  Carlos Ancelotti
  Foto: HANNIBAL HANSCHKE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal