Mer felles finnmarksstoff også i papiravisene

I dag møtes styret for avisene Finnmarken og Finnmark Dagblad. Kan bli mer fellesstoff i de to papiravisene i Finnmark.

Sverre Joakimsen

Ansvarlig redaktør Sverre Joakimsen i Finnmark Dagblad, Finnmarken og Finnmarksposten sier de nå må tenke på Finnmark som ett fylke, ikke to som man gjør i dag.

Foto: Privat

– Du kan gjerne kalle det sonede papirutgaver, men det vil bli separate lokale sider. Ja, det legges opp til felles sider i de to avisene, men det gjør vi i dag òg, sier Sverre Joakimsen som er ansvarlig redaktør i Finnmark Dagblad, Finnmarksposten og i Finnmarken til Journalisten.

I juni bestemte styret for avisene Finnmarksposten, Finnmarken og Finnmark Dagblad seg for å ha en felles nettavis for hele fylket.

Nå kan det imidlertid se ut som det også blir flere felles sider i papiravisene framover.

Forslaget fra ledergruppa ligger på at 8 av 24 sider i avisene skal være fellesstoff, der Finnmark fylke nå skal sees på som en helhet, ikke todelt som i dag.

– Det blir nå opp til redaksjonen, både ledelse og journalister å ha langt større fokus på det fylkesrelaterte - som vi også i dag skriver om, men som i dag kanskje bare vinkles mot Vadsø og ikke får et fylkesperspektiv, sier Joakimsen til Journalisten.

11 årsverk skal bort

Onsdag 17. september møtes styret i avisene igjen for å ta stilling til framdrifta i «Prosjekt Finnmark», som de har kalt prosessen.

Det skal nå nedbemannes med 11 årsverk i Finnmarken og Finnmark Dagblad til sammen.

Finnmarksaviser

Styret skal behandle om Finnmarken og Finnmark Dagblads papiraviser skal få 8 av 24 sider i avisene med felles stoff framover.

Hovedsetene i Hammerfest og Vadsø forslås å ha fire journalister hver. I tillegg skal ansvarlig redaktør sitte i Hammerfest, mens nyhetsredaktøren skal sitte i Vadsø.

Det forslås også å ha digitalredaktøren i Lakselv sammen med to frontsjefer og en journalist. Alta og Kirkenes får tre journalister hver, mens Tana og Honningsvåg får en journalist hver.

– Mye jobb på færre

Mens klubbleder Anniken Renslo Sandvik i Finnmarken sier til Journalisten at hun opplever denne løsningen som grei i utgangspunktet, synes klubbleder Helle Østvik i Finnmark Dagblad det er vanskelig å forutse konsekvensene av planene.

– Vi gjør likevel vårt beste for å være med på konsernledelsens krav om å tilpasse oss både tiden, markedet og våre lesere, sier Østvik til Journalisten.

Med en felles redaksjonell ledelse tror Sandvik gjennomføringen kan bli bedre enn den har vært til nå.

– Det er mye som enn ikke er klart. Likevel ser vi det er mye jobb som skal gjøres med færre hender. Vi er spent på hvordan dette skal bli i praksis, fastslår Sandvik.