Høgli klart for møtene med Ungarn

Tom Høgli er blitt kampklar i tide. Det er likevel ikke sikkert at ryggproblemene tillater spill i begge møtene mot Ungarn denne uken.

Tom Høgli

Tom Høgli mener ryggplagene er over og at han er klart til å møte Ungarn.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Det er et godt spørsmål. Så langt har jeg ikke tenkt. Det blir litt kjedelig å tenke en kamp av gangen, men det må jeg gjøre nå. Vi får bare se hva de dagene her bringer, sier Høgli til NTB.

Høyrebacken pådro seg brudd i ryggen mot Brøndby i slutten av september. Deretter har det vært en kamp mot den berømmelige klokken for å bli klar til treer-omspillet mot Ungarn.

– Jeg er ikke redd for å gå inn i dueller. Ryggen er 100 prosent, stikkordet her har vært om man kommer seg i god nok form, sier Høgli.

Tom Høgli før ungarn-kampen

Det er mange som vil ha et ord med Tom Høgli, like før den første av to kamper mot Ungarn.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Lite matching

Han har lite kamptrening før skjebnekampene mot Ungarn. En reservelagskamp mot Helsingør er det Høgli har spilt siden slutten av september.

– Den kampen var helt avgjørende for å få en gjennomkjøring.

Han stoler fullt og helt på at ryggen tåler spill mot EM-sugne ungarere.

– Hadde jeg vært redd, hadde jeg ikke reist for å spille mot Ungarn, påpeker den tidligere Tromsø-spilleren.

Åpne kort

– Dersom du finner ut ryggen ikke holder, vil du være ærlig om det overfor Per-Mathias Høgmo?

– Ja, jeg vil være ærlig og si ifra om det likevel ikke skulle gå, men jeg hadde ikke kommet hjem uten at jeg selv visste at jeg var klar, sier forsvarsspilleren.

– Hvorfor slår dere Ungarn?

– Treffer vi toppnivået, tror jeg vi er et bedre lag. Vi har mange spillere som er i «jækla» god form og spiller på et høyt nivå ute. Jeg tror vi har bedre spillere, men det er mange faktorer som spiller inn. Vi skal treffe helt perfekt for å klare det. Du vet aldri, du kan slippe inn mål etter fem minutter. Hva da? Jeg ser gjerne at vi holder nullen, men vi må være forberedt på at vi kan slippe inn mål. Jeg synes vi skal fokusere på å vinne, sier Høgli. (©NTB)