Hopp til innhold

Flere er koronasmittet ved sykehjem i Tromsø

Til sammen er nå ni personer koronasmittet ved Sør-Tromsøya sykehjem i Tromsø. Fire av dem er beboere og fem er ansatte ved sykehjemmet.

Sør-Tromsøya sykehjem

Flere er smittet ved sykehjemmet i Tromsø.

Foto: Jørn Inge Johansen / NRK

Ytterligere to ansatte ved Sør-Tromsøya sykehjem har testet positivt for covid-19. De var begge definert som nærkontakter og satt i karantene da de ble testet.

I tillegg må én person testet på nytt ettersom prøveresultatet var uklart.

– I går ble ett tjuetalls ansatte testet, sier Leena Vuorinen som er Konstituert seksjonsleder for sykehjem i Tromsø kommune.

Hun sitter nå i møte med kommunen for å finne ut hvordan situasjonen skal håndteres videre.

Nærkontaktene til de to nye smittede kartlegges nå av smittespringsteamet i kommunen, det opplyser Tromsø kommune i en pressemelding.

Kun smitte ved en avdeling

Tidligere i oktober ble en ansatte ved sykehjemmet bekreftet smittet med covid-19. Deretter testet ytterligere tre personer positivt. På lørdag testet ytterligere en person positivt.

Alle de smittede jobber ved samme avdeling på sykehjemmet.

En av de smittede ved sykehjemmet er også student ved Universitetet i Tromsø. Studenten har hatt gruppeundervining ved UiT og 20 personer er i satt i karantene.

Ingen av dem har foreløpig fått symptomer på covid-19, opplyste Øyvind Benjaminsen, leder for Koronasenteret i Tromsø, til NRK på søndag.