Avviser videre fengsling av siktet samfunnstopp

Mannen som er siktet for å ha utnyttet sin stilling for å få seksuell omgang vil motsette seg videre varetektsfengsling, dersom politiet krever det.

Advokat Ulf E. Hansen

Ulf E. Hansen er mannens forsvarer.

Foto: Eskil Mehren / NRK

Torsdag må politiet løslate mannen, eller be om forlenget varetektsfengsling. Samfunnstoppen fra Troms har vært i varetekt, med brev- og besøkskontroll siden 4. januar.

Samtykker ikke

– Vi stiller oss avvisende til det. Vi har akseptert at de skulle få én uke til arbeidsro rundt saken. Retten har gitt klart signal om at det bør de klare innenfor tidsrammen, så vi vil ikke samtykke til noe videre varetektsfengsling, sier mannens advokat, Ulf E. Hansen.

Anita Hermandsen

Politistasjonssjef Anita Hermandsen.

Foto: Eskil Mehren / NRK

Stasjonssjef Anita Hermandsen ved Tromsø politistasjon sier at de fortsatt etterforsker saken og kan derfor ikke si noe mer enn det som allerede er kjent.

Forsvarer Hansen sier at han ikke har fått noen nye opplysninger om etterforskningen.

Forhold før og etter 2015

Mannen ble svært overrasket da han ble siktet, og har gjennom sin forsvarer formulert at han ikke kjenner seg igjen i anklagene.

Mannen er siktet etter den gamle straffeloven, paragraf 224, første ledd, bokstav A, som har en strafferamme med fengsel inntil 5 år.

Han er i tillegg siktet etter den nye straffeloven, paragraf 295, med fengsel inntil 6 år. Straffelovene går ut på å ha skaffet seg seksuell omgang, misbruk av stilling eller tillitsforhold.

Advokat Ulf E. Hansen bekrefter at hans klient er siktet for forhold både før og etter 2015.