– Det var som å oppleve 22. juli på nytt

Ei 24 år gammel hammerfestjente har hatt ei tung helg i Paris etter terroren fredag kveld. Hun opplevde terroren i Oslo i 2011 på nært hold. Fredag gjenopplevde Kaia marerittet.

Terror i Paris

Redningsarbeidere dekker til døde utenfor Le Carillon i Paris.

Foto: PHILIPPE WOJAZER / REUTERS

Kaia Charlotte Fagerhaug fra Hammerfest studerer i den franske hovedstaden. Fredag satt hun sammen med venner på en utekafe i den franske hovedstaden, da terroren slo til.

– Jeg var på en utekafe, på lik linje med dem som ble drept et stykke unna fredag kveld. Det begynte å tikke inn meldinger om skyting i Paris på telefonene. På det tidspunktet var dødstallet 19, sier 24-åringen til NRK. De valgte å komme seg bort fra kafeen.

Kaia Charlotte Fagerhaug

Kaia Charlotte Fagerhaug studerer i Paris.

Foto: PRIVAT FOTO

– Jeg har ikke hatt det bra siden fredag. Jeg har sovet dårlig, og har tenkt mye på dem som ble involvert i dette. Det beste for meg nå er å være i lag med venner, og skjerme meg fra for mye bilder og informasjon om terrorhendelsene.

Frankrikes hovedstad ble rammet av flere terrorangrep fredag kveld. Det har vært flere skyteepisoder, eksplosjoner og en gisselsituasjon ved en konserthall. Minst 129 mennesker er drept, og flere hundre er skadd.

Blod og døde mennesker

Kaia Charlotte Fagerhaug bodde i Oslo, og jobbet i turistinformasjon i Oslo da terroren slo til 22. juli 2011. Hun bodde like ved der bomben gikk av, og var i sentrum den dagen.

– Jeg opplevde hendelsen på nært hold. Det som folk så på tv, stod jeg midt oppi. Det var en stund jeg sto midt i folkehavet med sirener, og døde folk og blod rundt meg, så det husker jeg veldig godt. Den følelsen kjente jeg igjen i Paris fredag kveld.

Folk haster forbi

Hun merker at folk i Paris er veldig preget av terrorhandlingene.

– Folk er urolige, de ser bak seg når de går, og de ser ikke hverandre inn i øynene. Det virker som om de tenker bare at man må komme seg dit man skal. Men man merker også at det er en følelse av solidaritet blant folket, og at man skal stå sammen og viser at man bryr seg.

Kaia Charlotte Fagerhaug er fremdeles redd og urolig for at man ikke har kontroll på om det blir flere terrorhandlinger i Paris.