- Vet ikke om vi våger å forlate hotellet

Et samboerpar fra Ibestad i Troms er preget etter terrorangrepene i Paris fredag kveld. Foreløpig tør de ikke gå ut av hotellet de bor på under ferieoppholdet i Frankrike.

Redningsarbeid etter terror i Paris

Redningsarbeidere dekker til døde utenfor Le Carillon i Paris.

Foto: REUTERS / PHILIPPE WOJAZER

Linn Katariina Henriksen og Sigbjørn Fosse er på sin første barnefrie ferie. Men feriefølelsen ble raskt endret til bekymring da de fredag kveld så en rekke utrykningsbiler kjøre forbi hotellet de bor på.

– Vi forsto jo at det måtte ha skjedd noe siden så mange utrykningsbiler passerte oss, sier Linn Katariina Henriksen.

Frankrikes hovedstad ble rammet av flere terrorangrep fredag kveld. Det har vært flere skyteepisoder, eksplosjoner og en gisselsituasjon ved en konserthall. Minst 128 mennesker er drept, og minst 180 er skadd. Åtte terrorister er drept.

– Dette er helt forferdelig

Paret var på vei hjem fra en restaurant i femte distrikt, men heldigvis ikke i områdene der terrorhandlingene skjedde. Da de kom opp på hotellrommet sitt, begynte nyhetsmeldingene å tikke inn.

Samboerpar på ferie i Paris

Linn Katariina Henriksen og Sigbjørn Fosse er på ferie i Paris.

Foto: Privat foto

– Det er helt forferdelig det som har skjedd. Vi vet ikke hva vi skal gjøre. Nyhetene på tv er jo på fransk, og det språket kan ikke vi. Men ifølge meldinger fra familie i Norge lørdag formiddag oppfordres folk i Paris til å holde seg inne til situasjonen er mere avklart, sier Linn Katariina Henriksen.

Samboerne sier gatene er folketomme utenfor hotellet de bor på. Nå forsøker de å skaffe seg informasjon om hvordan de skal forholde seg. Ut våger de foreløpig ikke å gå.

– Vi skal reise hjem søndag, og må prøve å få informasjon av Utenriksdepartementet om hva vi skal gjøre, sier samboerparet på telefon fra hotellrommet i Paris.

Trist avslutning på ferien

Også samboerne Thorstein Klingenberg og Malin Johansen fra Tromsø er på ferie i Paris. De bor på hotell omlag 15 minutter unna området der terroraksjonene startet.

Thorstein Klingenberg og Malin Johansen

Thorstein Klingenberg og Malin Johansen tok dette bildet på metroen i Paris lørdag kveld.

Foto: PRIVAT FOTO

– Vi fikk melding på telefon fra Norge med spørsmål om alt stod bra til mens vi spiste på en restaurant. Men det var først da vi kom tilbake på hotellet og så nyhetene at vi virkelig forsto hva som hadde skjedd, sier Thorstein Klingenberg.

Paret holder seg på hotellet lørdag, og regner med at de får informasjon fra SAS om flyet tilbake til Norge søndag blir forsinket.

– Det var ikke slik vi hadde regnet med at ferien skulle ende. Men vi er selvfølgelig glade for at vi ikke oppholdt oss i områdene der terrorhandlingene har skjedd.