Youtube-stjerner til byen med førpremiere: Lang kø og stor entusiasme

Hvert eneste sete var utsolgt, og flere unge hadde stått timevis i kø for å møte idolene «Prebz og Dennis».

Prebz og Dennis førpremiere

Flere sikret seg et bilde med de populære Youtuberne.

Foto: Fabian Ubeda / NRK

Youtube-duoen Dennis Vareide og Preben Fjell, har over 200 000 følgere på kanalen sin hvor de lager underholdning fra gutterommet. Nå er de aktuelle med «Prebz og Dennis – the movie», hvor de selv spiller hovedrollen.

Utsolgt

Førpremieren på Fokus Kino i Tromsø var utsolgt, og allerede fem timer før filmen skulle vises hadde unge fans stilt seg i kø for å få et glimt av idolene.

Prebz og Dennis førpremiere

Køen strekte seg langt ut av bygget lenge før filmen skulle vises.

Foto: Fabian Ubeda / NRK

– Det er kjempegøy at så mange har kommet for å se filmen! Vi har møtt fans i hele dag som har fulgt oss mens vi har drevet med sightseeing i Tromsø, sier Dennis Vareide.

De norske Youtube-stjernene skaper stor entusiasme blant barn og unge og førpremieren på Fokus Kino i Tromsø, var intet unntak.

Prebz og Dennis førpremiere

Lukas med Youtube-idolene Prebz og Dennis.

Foto: Fabian Ubeda / NRK

Hoppende glade barn og unge sto i kø for å få tatt bilder og kjøpe T-skjorter og plakater. En av de var Lukas på 9 år som hadde håp om å få en T-skjorte signert.

– Jeg skal se filmen og liker veldig godt videoene deres, de er artige, sier Lukas.

Prebz og Dennis førpremiere

Prebz og Dennis signerte plakater og klær til mange fans.

Foto: Fabian Ubeda / NRK

Fra Youtube til filmlerretet

Filmen beskriver Vareide og Fjell som tullete og meget lite selvhøytidelig.

– Det er veldig oss, sier Vareide.

I filmen er det en del utfordringer hovedpersonene må gjennom som å ta sertifikatet, komme seg opp på Ulriken etter vektnedgang og sist men ikke minst; få seg kjæreste.

– Jeg har gått mye ned i vekt og skal derfor gå opp til Ulriken med like mye vekt i ryggsekken som de kiloene jeg har mistet, sier Preben Fjell, som har gått ned 60 kilo.

– Youtubestjerner til filmlerretet hvorfor det?

– Vi fikk mulighet og fikk friheten til å være med på å lage det selv og da tenkte vi at det her måtte vi gjøre for hvem er det som sier nei til en slik mulighet, sier Dennis Vareide.

Fullt opplegg for de unge

Det er ikke bare førpremiere av filmen de unge kan forvente for kvelden, det vil også bli litt «showing» sammen med Prebz og Dennis.

Prebz og Dennis førpremiere

Det var stor entusiasme blant de unge Youtube-følgerne i lokalet.

Foto: Torgeir Skeie / NRK

– Vi skal ha quiz hvor de som er her skal svare på forskjellige spørsmål på kortest mulig tid, vi skal også prøve å bli litt mer kjent med Tromsø, sier Preben Vareide.

Fremover skal Youtuberne fokusere på å promotere filmen sin, men de lover at det er nye prosjekter på gang for fremtiden.

– Nå er det kino som er fokus. Vi håper at de som ser filmen koser seg. Tromsø leverer hver gang vi er her, så vi tror det blir litt crazy i kveld, sier Vareide.