NRK Meny
Normal

Arctic Race vil ha staten med på spleiselag

Fjorårets arrangement ble sendt til millioner av TV-seere over hele verden. Nå mener arrangørene av Arctic Race at staten må være med å betale regninga.

Arctic Race på Nordkapp

Ordfører i Nordkapp Kristina Hansen kunne juble sammen med blant andre ordfører i Tromsø Jens Johan Hjort og andre da det ble klart at Arctic Race starter på Nordkapp.

Foto: Hilde Wøhni Joakimsen

Det er knappe fire måneder til noen av verdens beste syklister inntar Finnmark og Troms i kampen om Arctic Race.

– I år vet vi at vi allerede 158 land som ønsker å sende direkte fra Arctic Race, og da skapes det jo en verdi med tanke på markedsføring av Norge, og den verdien mener vi at staten bør være med å se på, sier Knut Eirik Dybdahl.

Dybdahl er primus motor for sykkelrittet som startet med en braksuksess i fjor. Da var det Nordland og Sør-Troms som fikk vist fram sine beste sider i beste sendetid.

Nå er turen kommet til resten av Troms og Vest-Finnmark.

Solberg positiv til statsstøtte

THor Hushovd vinner i Harstad

Flere norske sykkelstjerner har varslet at de vil sykle rittet Arctic Race of Norway, deriblant Thor Hushovd og Alexander Kristoff. Her er Hushovd fra da han syklet inn til seier i Harstad.

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Arrangørene av Arctic Race har gjennom finansiering fra de tre nordnorske fylkeskommunene kommet i mål for tilsvarende sykkelritt de nærmeste årene.

Knut Eirik Dybdahl vil befeste sykkelrittet over et lengre perspektiv – med statlig hjelp.

– Den avtalen vi har med fylkeskommunene går over tre år. Vi mener at Norge får så mye igjen fra arrangementet at vi ikke synes det er rett Norge bør ta en større del av regninga fra arrangementet, sier Dybdahl.

I august i fjor, og før hun ble statsminister, mente Erna Solberg at Arctic Race burde få statsstøtte.

– Staten må på banen om det skal vare

På forespørsel til statsministerens kontor i dag, blir NRK henvist til Kulturdepartementet og statssekretær Knut Olav Amås.

– Det kan jeg ikke si noe om. Vi må behandle en eventuell søknad når den kommer, sier Amås.

Nordkapp vil bli et av de sentrale stedene for årets ritt. Ordfører Kristina Hansen er ikke i tvil om hvordan veien går videre.

– Hvis dette skal vare kan man ikke basere seg på fylkeskommunale midler, da må vi få staten på banen, sier Hansen.