Vegvesenet bygger splitter nye lokaler i Tromsø sentrum

Vegvesenet i Troms får nye lokaler i Stakkevollveien i Tromsø sentrum.

Vegvesenet får et nytt bygg i Stakkevollveien i tromsø

Vegvesenet flytter inn i helt nye lokaler i Stakkevollveien i Tromsø høsten 2018. Bildet viser hvordan fasaden vil se ut fra Stakkevollveien.

Foto: Statens vegvesen

Fredag signerte Statens vegvesen og Kræmer AS kontrakt for oppføring av de nye lokalene for vegvesenet i Troms. Det melder vegvesenet på sine nettsider.

Bygget skal etter planen stå ferdig høsten 2018.

– Her skal vi skal inn i et flott bygg med effektive kontorløsninger. Bygget blir plassert i et område som er i ferd med å bli en moderne bydel med flott beliggenhet. Dette er et helhetlig område med god tilgjengelighet og trivsel, sier Torbjørn Naimak, regionvegsjef i vegvesenet.

Det nye bygget vil tilfredsstille det høyeste energimerkingskravet; klasse A. Ifølge vegvesenet skal bygget også varmes opp ved hjelp av miljøvennlig teknologi og fornybare ressurser.

Bilde av vegvesenet sitt nye bygg i Stakkevollveien

Ifølge vegvesenet skal det blant annet bli et vannspeil på østsiden av det nye bygget.

Foto: Statens vegvesen

Sprengt kapasitet

Prosjektleder Ronny Tegner Stelander i vegvesenet sier at økt bemanning i selskapet de siste fem årene har ført til at vegvesenet i Troms nå er spredt på tre kontorlokaler i tre ulike bygg.

– Kapasiteten er sprengt. Vi har behov for samlokalisering og kontorfasiliteter som er mer moderne og arealeffektive sett i sammenheng med arbeidet vi utfører. De nye lokalene skal blant annet legge til rette for god flyt i publikumsfunksjonen og effektiv bruk og utvikling av organisasjonens samlede kompetanse. Dette er vi sikker på at bygget fra Kræmer AS vil gi oss, sier Stelander.

signerte kontrakt for nytt vegvesen-bygg

Helge Kræmer, konserndirektør i Kræmer AS, Eirik Espejord, administrerende direktør i Kræmer Eiendom AS og regionveisjef Torbjørn Naimak signerte fredag kontrakt om nytt vegvesen-bygg i Tromsø.

Foto: Statens vegvesen

Når bygget står klart vil vegvesenets ansatte flytte inn i tre etasjer. Trafikkstasjonen og publikumsarealet skal ligge på bakkeplan, kontorene i etasjene over.