NRK Meny
Normal

Hilde våknet til lyden av innbrudd

Kunstner Hilde Marstrander fikk en skummel start på fredagen.

Hilde Marstrander

Kunstner Hilde Marstrander foran verkene «Say No Evil» og «See No Evil». Fredag ble hun vekket av et innbrudd.

Foto: Axel Sandberg

Fredag morgen vekket lyden av knust glass Hilde Marstrander. Kunstneren leier et rom i Tromsø sentrum, hvor en mann prøvde å ta seg inn.

– Jeg var livredd. Det var voldsom romstering i gangen, flere skarpe smell og singling av glass. Jeg turte ikke gå ut for å se hva som skjedde, jeg var altfor redd for å bli skadd, forteller Marstrander til NRK.

Laster Twitter-innhold

– Mannen røsket også i døra til rommet mitt, men jeg hadde heldigvis låst den. Hvis ikke aner jeg ikke hva som kunne skjedd, sier hun videre.

Ifølge Marstrander hadde mannen romstert rundt i huset, og ødelagt en del innbo, blant annet kamerautstyr og snowboard.

– Men han tok ikke med seg noe som var omsettbart. Heldigvis kom politiet og pågrep han relativt fort, forteller hun.

Pågrep ruset mann

Politiet pågrep fredag morgen en ruset mann i 20-årene. Han hadde blant annet forsøkt å stjele utstyr og gjort skadeverk på en byggeplass i nærheten av Marstranders bolig.

Operasjonsleder i politiet, Ørjan Hole, forteller at de nå forsøker å finne ut hvor mannen har vært før han ble pågrepet.

Hole forteller at de setter pris på tilbakemeldingen fra Marstrander.

– Vi prøver å gjøre jobben vår så godt som mulig, så det er alltid hyggelig at folk er fornøyd med det vi gjør, sier han.

Måtte ringe gode venner

Marstrander var rystet etter hendelsen. Hun har også bodd i New York, London, Paris og Stockholm, men aldri opplevd noe lignende.

– Jeg måtte ta noen telefoner til gode vener for å roe ned, men nå går det bra, sier hun.

I disse dager gjør hun seg ferdig med sin avsluttende utstilling på Kunstakademiet ved Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet.

– Denne episoden vil ikke prege arbeidet mitt. Verkene mine er for så vidt ferdig og klare til utstilling i slutten mai, sier hun.