Hopp til innhold

– Vær på vakt mot utenlandske biler

Det er stor fare for innbruddstyver i påska. Nå ber politiet folk følge nøye med om man ser utenlandske biler kjøre rundt i nabolaget.

Politiet ber folk være på vakt mot utenlandske kjøretøy i påska.

Utenlandske kjøretøy som snegler seg rundt i nabolaget, kan være innbruddstyver på sonderingstokt, advarer politibetjent Thor Lyngstad i Sør-Trøndelag politidistrikt.

– Det er ei høytid som gjør at folk er mye bortreist, husene står tomme og da sier det seg selv at det er en del ekstra innbrudd, sier politibetjent ved Sør-Trøndelag politidistrikt, Thor Lyngstad, til NRK.

– Be naboen følge med

Politiet ber folk la noe belysning være på om man reiser bort, da kan tyvene tro at noen er hjemme.

– En spesiell fare i påska er mobile vinningskriminelle, det er ofte utenlandske personer som flytter seg raskt rundt i landet og gjør kriminelle handlinger. De kjører gjerne utenlandske biler, sier Lyngstad.

Fant ukjent kvinne på soverommet

Onsdag morgen har politiet fått flere meldinger om innbrudd i Hommelvik-området i Trondheim. Klokken 06.44 fikk politiet beskjed fra ei eldre kvinne som hadde kommet hjem til en utløst alarm.

Inne på soverommet sitt fant hun ei utenlandsk kvinne født i 1983. Politiet pågrep inntrengeren like etter.

– Vi vil gjerne ha opplysninger fra publikum om noen har sett denne dama. Hun hadde flere gjenstander på seg som kan tilhøre andre hus i området. Hun er mørkhudet, har mørkt hår og hadde på seg en kamuflasjefarget jakke, sier operasjonsleder ved sør-trøndelag politidistrikt, Leif Berglund, til NRK.

Politiet ber publikum ta kontakt med Malvik lensmannskontor om noen har opplysninger i saken.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

innbrudd Hommelvik

Det var i dette området innbruddstyvene ble pågrepet onsdag morgen. Gjenstandene på bakkene er noe av det de fikk med seg.

Foto: Jon Arne Hoff Johansen / NRK

Stjal fra flere campingvogner

Senere onsdag morgen observerte en politimann en mann ved Stillashuset i Hommelvik som hadde mye gods på seg.

Tyveri Hommelvik

En mann født i 1966 ble arrestert etter å ha stjålet flere gjenstander fra campingvogner i Hommelvik onsdag.

Foto: Jon Arne Hoff Johansen / NRK

– Mannen, som er født i 1966, hadde tyvegods på seg som tilhørte flere campingvogner i området. Det er snakk om verdifulle ting, sier Berglund.

Personen er en såkalt kjenning av politiet, og mannen sitter nå i arresten.

– Vi har ikke oversikt over alle plassene de to personene har vært, og det kan være at de har brutt seg inn flere steder, sier lensmann i Hommelvik, Per Helge Valen.