NRK Meny
Normal

Uvær gir fare for flakskred i Nord-Norge

Dårlig vær og fortsatt skredfare i de nordligste fylkene.

Uvær i Hammerfest

Den siste uka har Nord-Norge vært rammet av sterk vind, snøbyger, regn og mildvær.

Foto: Allan Klo / NRK

Ifølge varsom.no er det fremdeles stor fare for våte flakskred i store deler av Nord-Norge. I Nordland er flomfaren betydelig torsdag.

– Vårt inntrykk er at det dårlige været og all nedbøren er på vei tilbake. Men landskapet er mettet med vann, så folk bør fremdeles være klar over skredfare, sier operasjonsleder Ivar Bo Nilsson ved Salten politidistrikt til NTB.

I Troms og Finnmark har flere lokale veier vært stengt det siste døgnet.

Uvær og sterk vind

Snøskredfaren i Troms og Nordland varsles som stor torsdag – som er nivå fire på skredfareskalaen. Det er nest høyeste nivå. Ifølge Meteorologisk institutt (NVE) ser situasjonen ut til å bedres noe i Vest-Finnmark, Nord-Troms og Tromsø, etter å ha ligget på nivå fire onsdag.

– Det er verdt å merke seg at det ved faregrad 3- betydelig- fortsatt er krevende forhold til fjells, og vi oppfordrer alle til å unngå skredterreng og utløpsområder for skred til situasjonen har roet seg, sier vaktleder ved NVEs snøskredvarsling, Tommy Skårholen.

Flere fergesamband i Nordland har vært stengt på grunn av uvær og sterk vind, men åpner ifølge Statens vegvesen torsdag.

Det har også gått et ras mellom Drevvatn og Bjerka i Helgeland, og Nordlandsbanen langs denne strekningen er inntil videre stengt for trafikk.