Tromsø lagde «mos» av Bodø/Glimt

Hattrick av Mostafa «Mos» Abdellaoue da kampen om Nord-Norge utspilte seg på Alfheim.

Video Tromsø snappet Mos foran AaFK

Hattric for Vålerenga-lånet Mostafa «Mos» Abdellaoue, da Tromsø fikk besøk av Bodø/Glimt.

Det tok ikke lang tid før Tromsø IL viste hvem som er sterkest av lagene i nord. Etter kun 7 minutter satt «Mos» inn det første målet mot Bodø/Glimt i den 3. runden i cupen.

Abdellaoue klarte å gjøre foten lang nok, og fikk tuppet ballen i mål. Dette resultatet sto seg gjennom hele første omgang.

Hattrick for «Mos»

I andre omgang var TIL klart bedre enn Glimt. Etter 66 minutt var det tid for en ny skåring, og nok en gang var det «Mos» som var sistemann på ballen, etter en pasning fra Tom Høgli.

Bare fem minutter senere lagde leiesoldaten i fra Vålerenga hattrick, ved å score sitt tredje mål for kvelden. Dermed er Tromsø videre.

Kampens gule kort gikk til Michael Haukås (Bodø/Glimt) og Serigne Kara Mbodji (Tromsø).

Mos er tilbake

22-åringen har tidligere slitt med en kneskade. Men sist cup-kamp, da Tromsø møtte Finnsnes, var den nye måljegeren igjen på plass. Også i denne kampen satte Abdellaoue inn tre mål for Tromsø.

Tromsø vant denne kampen 3 - 6.

Høgmo har erfaring

Video Høgmo fristet av landslaget

Per Mathias Høgmo kan være fornøyd etter at Tromsø vant det nordnorske prestisjeoppgjøret.

Etter 20 år som topptrener leverer Per-Mathias Høgmo og hans Tromsø kjemperesultater og topper tabellen.

Selv mener Høgmo at RBK-smellen var god læring.

– Jeg hadde en periode da alt skulle være perfekt. Nå kan jeg leve godt med at jeg får mye kritikk. Det kunne jeg ikke for ti år siden, sier Per-Mathias Høgmo til NRK sporten.

Før cup-kampen hauset Tromsø opp stemningen med å legge ut en Youtube-video av treffsikre Remi Johansen.

Mange spør seg nok om videoen er ekte. Selv hevder Johansen at den er det.

Terje Dalhaug

MISNØYE: – Vi er ikke fornøyde med prestasjonene til Bodø/Glimt så langt i år, sier Terje Dalhaug i Den Gule Horde.

Bodø/Glimt uten den gule horden

Kanskje slaget om Nord-Norge allerede var tapt for bodøværingene ettersom de var uten sine faste supportere fra Den Gule Horde.

Flesteparten av Glimt-supporterne valgte nemlig å la være og reise til Tromsø for å støtte klubben sin.

Dramatikk i Trondheim

Også Alta er videre i cupen etter at de slo ut Ranheim. Det sto 0-0 etter to spilte ekstraomganger.

Men Alta vant straffekonkurransen, og oppgjøret endte 5-4.