Hopp til innhold

– Jeg har det helt jævlig, men det fortjener jeg kanskje

Den umiddelbare skuffelsen har kanskje lagt seg, men dagen derpå er ikke Brann-trener Rune Skarsfjord nådig i kritikken etter tapet mot Ålesund i cupfinalen.

Skarsfjord på teppet

En skuffet Rune Skarsfjord etter cupfinalen på Ullevaal.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix

– Jeg har det helt jævlig, men det fortjener jeg kanskje, sier Skarsfjord med en liten latter. Vi har skuffet mange mennesker, og en hel by, men det er nok ingen som har det vondere nå enn oss selv.

Mandag 7. november er blåmandag i Bergen. Etter 2-1-tapet mot Aalesund på Ullevaal søndag er det lite optimisme å spore i Brannleiren.

Les også: Brann-skuffelsen i bilder

Alt gikk galt

Mye gikk galt i Oslo, og ifølge Skarsfjord kunne det meste blitt gjort annerledes.

– Det er ikke ofte vi spiller kamper hvor vi gjør så mye feil i forhold til det vi skulle gjøre, sier han til NRK. Og vi er selvfølgelig veldig skuffet over at dette skjer i en cupfinale. Men vi får evaluere alt og prøve å lære av det og komme oss videre.

– Vi hadde ingen intensjoner om å ligge så lenge og så mye på egen banehalvdel. Vi slipper til veldig få sjanser, men det hjelper veldig lite når vi skaper så få selv.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Barrantes feirer 2-1

Barrantes hylles av medspillerne etter 2-1-målet som gjorde at Aalesund vant kampen mot Brann.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix

– Det så fryktelig stusselig ut

– Det vi gjør med ballen er kanskje den største feilen, sier Skarsfjord. Vi gir den bort på feil måte og får aldri etablert noe trøkk på deres banehalvdel. Og da ser det fryktelig stusselig ut, for å si det rett ut.

– Vi hadde en intensjon om å gjøre en god kamp, men det var veldig få som lignet på seg selv, og det er trist. Men sånn er fotball av og til. Denne gangen må vi innrømme at vi tapte for et bedre lag.

– Har kommet langt likevel

Likevel er ikke Branntreneren utelukkende pessimistisk.

Cupfinalen Brann-Aalesund

– Det vi gjør med ballen er kanskje den største feilen, sier Skarsfjord. Vi gir den bort på feil måte og får aldri etablert noe trøkk på deres banehalvdel. Og da ser det fryktelig stusselig ut, for å si det rett ut.

Foto: Scanpix

– Når man får det litt på avstand, så har vi gjort en god prestasjon og kommet langt i både cupen og serien. Så vi kommer til å ha ganske mange plusser likevel når vi skal evaluere denne sesongen.

– Carl-Erik Torp har hatt en tung periode siden han kollapset på banen mot Sogndal. Har savnet gjort noe med spillerne?

– At vi mistet en veldig god spiller er hevet over enhver tvil. Akkurat den biten har vi selvfølgelig lidd litt under. Vi har ikke så mange i stallen, så når vi mister en så god spiller så blir vi preget av det.

Møter Aalesund igjen om 20 dager

27. november skal Brann møte Aalesund igjen - denne gangen i serien. Men Skarsfjord vil ta en kamp om gangen, og fokusere på kampen mot Lillestrøm først.

– Her tror jeg vi skal prøve å være så gode som mulig og slå litt tilbake i forhold til det vi gjorde på Ullevaal.