NRK Meny
Normal

Trafikkaos hindret foreldre – slipper regning fra barnehagen

Trafikkaoset i Tromsø onsdag førte til at mange barnehager måtte holde åpent til sent på kveld, fordi foreldre satt fast i trafikken. I én barnehage ble det siste barnet hentet først klokka 19.

Trafikkaoset i Tromsø onsdag førte til at mange barnehager måtte holde åpent til ent på kveld, fordi foreldre satt fast i trafikken. I én barnehage ble det siste barnet hentet først klokka 19.

Foto: Marita Bolle Andersen/NRK. Redigering: Hans Ludvig Andreassen/NRK.

I de timelange køene i Tromsø stod blant annet foreldre som skulle hente barna sine i barnehagen.

I Marsvegen barnehage i Tromsdalen var det om lag 30 barn som enda ikke var hentet ved stengetid.

Lang kø over Tromsøbrua

Det var trafikkaos i Tromsø flere timer onsdag etter at både brua og tunnelen mellom fastlandet og Tromsøya ble stengt.

Foto: Marita Bolle Andersen / NRK

– Dette koster barnehagen i all hovedsak overtidsbetalinga som vi må gi fordi personalet måtte være lengre på jobb. Men det var en unntakstilstand i Tromsø som heldigvis skjer sjeldent, så her må alle trø til, sier daglig leder i barnehagen, Barbro Johansen til NRK.

– Mange barnehager er fleksible

Vanligvis når foreldre er for sen til å hente ungene i barnehagen risikerer dem å få en regning på opptil 500 kroner. Men onsdagens regninger blir dekket av Norlandia Barnehagene som Marsvegen barnehage er en del av.

Heller ikke foreldre med barn i de kommunale barnehagene må betale.

Byråd i Tromsø, Brage Larsen Sollund

Byråd i Tromsø, Brage Larsen Sollund.

Foto: Ida Louise Rostad / NRK

– I Tromsø kommune er det slik at du må komme for sent tre ganger før du får en faktura. Det er nettopp fordi uforutsette situasjoner som dette kan oppstå, og jeg vet at mange barnehager er fleksible på dette. Det var nok mest fortvilende for dem som ble stående i kø, sier byråd for oppvekst, utdanning og idrett, Brage Larsen Sollund.

– Føler med foreldrene

– Det er nettopp dem det er mest synd i, for både vi og ungene hadde det veldig fint. Ungene er vant til å være her i barnehagen. Som forelder selv føler jeg veldig med foreldrene som ble stående i kø, sier pedagogisk leder Hanne Junge Eliassen.

Hanne Junge Eliassen, Marsvegen barnehage

Pedagogisk leder i Marsvegen barnehage, Hanne Junge Eliassen.

Foto: Ida Louise Rostad / NRK

Hun var en av to som var igjen etter arbeidstid for å ta vare på ungene som ikke kunne bli hentet.

– Det første vi gjorde var å forberede ungene på at de skulle være her en stund, avdramatisere situasjonen og passe på at vi var nok folk på jobb. Hadde vi visst at det ble så lenge som det ble, hadde vi nok laget middag. Men det ble havregrøt og brød, og vi fråtset frukt, forteller Junge Eliassen.