To skadet i ulykke ved militærleir

Søndag kveld ble to personer er skadet i en ulykke ved Skjold militærleir i Troms. Ulykken skjedde under håndtering av ammunisjon, utenfor tjeneste.

Laster kart, vennligst vent...

– Det er to soldater ved Skjold garnison som er skadet i forbindelse med håndtering av ammunisjon, sier talsperson for Hæren, Per Espen Strande til NRK.

Ingen av soldatene fikk kritiske eller alvorlige skader.

– En person er moderat skadd, en person er lettere skadd. Begge får oppfølging utover kvelden og natten, sier oberstløytnant og talsperson Per Espen Strande i Hæren i en pressemelding.

Sjefen for Ingeniørbataljonen, Rune Kristiansen, bekrefter overfor Aftenposten, at de to soldatene er i førstegangstjeneste. Avisen skriver også at ulykken skal ha skjedd i et garasjeanlegg som benyttes til vedlikehold av materiell som tilhører bataljonen.

Ulykken skal ha skjedd utenfor tjeneste.

Politiet har sendt en krimtekniker nordover, for å bistå i etterforskningen av ulykken.

Lensmann Andreas Nilsen sier til NRK at de vil fortsette etterforskningen tirsdag, og ønsker ikke å uttale seg mer om saken før den tid.

Heller ikke Forsvaret ønsker å uttale seg mandag.

10 millioner i bot

– Politiet etterforsker saken i samarbeid med Forsvaret. Mens etterforskningen pågår ber vi om forståelse for at det ikke er anledning til å kommentere saken ytterligere, sier Per Espen Strande.

I 2017 omkom 21 år gamle Hågen Skattum, da 11 kilo sprengstoff eksploderte i hendene hans. Også det på Skjold i Troms. Forsvaret fikk 10 millioner kroner i bot etter ulykken.

Vil søndagens ulykke føre til at dere går rutinene deres på nytt?

– Ulykken i 2017 involverte sprengstoff. Ulykken vi nå opplevde involverte ammunisjon. Mer ønsker jeg ikke å si på dette tidspunktet, sier Strande.