TIL ønsker å forlenge med Valakari så fort som mulig

Han har så langt bare vunnet én kamp som TIL-trener, men både klubben og Simo Valakari ønsker å snakke om fremtiden så fort som mulig.

Eliteserien fotball 2017. Tromsø - Aalesund 3-2.

Simo Valakari har i førsteomgang bare kontrakt med TIL ut sesongen. Nå åpner både han og klubben for forlengelse, uavhengig av hvilken divisjon TIL spiller i til neste år.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

– Det viktigste akkurat nå er selvsagt å sikre plassen i eliteserien, men som jeg har sagt fra dag én her i Tromsø: Jeg jobber med et langsiktig perspektiv, og ønsker å være med å prege til over lengre tid. Jeg er veldig fornøyd med stallen og støtteapparatet i TIL, og vil gjerne jobbe videre med dem, sier TIL-trener Simo Valakari.

Finnen ble ansatt i juli. Han var i første omgang kontrakt ut sesongen, med muligheter for å forlenge kontrakten ut 2019.

Etter fire kamper som TIL-trener kan Valakari notere ett tap, én uavgjort og én seier i serien, samt cup-exit mot Lillestrøm. Med elleve kamper igjen ligger TIL nest sist på tabellen.

Laster innhold, vennligst vent..

Valakari har hele tiden vært klar på at han ønsker å jobbe langsiktig med «Gutan», uavhengig om de rykker ned eller ikke. Nå forteller sportssjef i klubben, Svein-Morten Johansen, at også klubbledelsen gjerne vil se på muligheten for å forlenge med Valakari så fort som mulig.

– Vi har egentlig satt en frist for opsjonen for forlengelse av avtalen til 1. desember, men vi ser nå på muligheten for å få satt i gang den prosessen tidligere, sier han.

– Vi er veldig fornøyd med jobben Simo har gjort. Spillerne er fornøyde, supporterne er fornøyde, og fordelen med å avklare dette så fort som mulig er at vi kan starte det langsiktige arbeidet allerede nå.

Så dere ønsker å forlenge med Simo Valakari uavhengig av hvilken divisjon TIL spiller i til neste år?

– Ja.