LSK–Tromsø: Drømmen om cupfinale er over for TIL

Tromsø gjorde god motstand og hadde én stor dobbel målsjanse, men det nådde ikke opp mot LSK som vant kampen på Åråsen.

Tromsø IL sliter i eliteserien – og havnet sist på tabellen etter 1-2-tapet for Molde.

Kveldens kamp handlet det ikke om poeng for Gutan, men om muligheten til å ta seg til en ny cupfinale på Ullevaal – for første gang siden 2012.

Men det gikk ikke. I den 4. runden i NM-cupen ble Tromsø slått av Lillestrøm med 1-0, og dermed er drømmen om cupfinale over.

Nå handler alt om å hindre nedrykk

Lillestrøm er videre til kvartfinalene i cupen, og Tromsø må nå kun konsentrere seg om serien, og å unngå nedrykk til Adecco-ligaen.

Rundt 2000 tilskuere var vitne til den nokså regnfulle kampen, og de rundt 50 TIL-supporterne kunne også høres godt gjennom kampen, men supporterkrefter og et par målsjanser var ikke godt nok i kveld.

Klassiker i norsk fotball

Lillestrøm-Tromsø er en klassiker i norsk fotball. Første gang klubbene møttes i cupen var i semifinalen i 1985 – en kamp LSK vant 2–0.

Året etter kom den sensasjonelle revansjen–i selve finalen, som TIL vant 4–1.

Sist klubbene møttes i NM-cupen var i 2004–også det i 4. runde, den gang på Alfheim. Kampen endte 1–1 etter ekstraomgangen, men LSK vant 5–3 på straffer.

I eliteserien i år vant LSK hele 4–1 over TIL på Åråsen 28. mai–i en kamp der TIL tok ledelsen 1–0 etter bare ett minutt, men raknet totalt i 2. omgang.