NRK Meny
Normal

Her er svar på det dere lurer på om "Brøyt i vei"

I seks uker har brøytesjåførene i «Brøyt i vei» skapt begeistring på sosiale medier. Se hva programskaperne svarer på folkets spørsmål om serien

Nordlys
Foto: Tor Even Mathisen / NRK

Da siste episode av TV-serien «Brøyt i vei» gikk på NRK1 onsdag kveld, fikk nærmere 650.000 med seg programmet. Foreløpige seertall for TV viser at programmet har hatt nærmere 4 millioner seere totalt.

Møtet med Lena Berg, Hans Josefsen og Stein Eivind Løvland har grepet folk i hele landet. Med emneknaggen #nrkbrøyt har serien blitt ivrig debattert blant annet på mikroblogg-nettstedet Twitter.

– Hans berørte oss alle

Laster Twitter-innhold

– Vi har ingen offisiell liste på det. Musikken velges underveis. Noe er planlagt, noe kom til i siste slutt, men vi syns det er ekstra hyggelig at det var Hans som introduserte oss for flere av låtene som ble brukt, sier Beate Hårstad Jensen redaksjonssjef for NRKs TV-produksjon i Troms og Finnmark.

Laster Twitter-innhold

En av sjåførene, Lena Berg, har selv svar på dette spørsmålet:

– NRK ville jo være med da det var action, ikke da vi kjørte transportetapper. Vi bruker alltid bilbelte under transportetapper, men ikke når det er kolonne og vi må hoppe ut og inn av bilen, sier hun.

Laster Twitter-innhold

På Facebook spør Lise-Line Skjærvik om hvordan det går med mora til Hans Josefsen.

– Hans er en fantastisk person med et stort hjerte og en enorm omsorg for sin mor. Dette visste vi ville berøre folk, fordi det berørte oss da vi møtte Hans. Når det gjelder mora hans. Når det gjeldet mora til Hans skal hun være i god behold, sier Beate Hårstad Jensen.

Laster Twitter-innhold

Spørsmålet kommer etter at Lena Berg ikke hadde lue på. Jensen håper noen har skaffet Berg en lue, men er ikke sikker.

Laster Twitter-innhold

– Jeg tror serien begeistrer fordi det er en kombinasjon av et yrke vi alle vet om, men ikke kjenner noe til, pluss gode karakterer og storslått natur.

Laster Twitter-innhold

– Foreløpig har vi ingen planer om å gi ut serien. Men den kan sees på NRK sine nettsider, sier Jensen.

Suksessen "Brøyt i vei" hadde sin siste episode på NRK mandag. Se avslutningen her.

Suksessen "Brøyt i vei" hadde sin siste episode på NRK mandag. Se avslutningen her.

Takknemlig

Hovedvekten av tilbakemeldingene på sosiale medier har vært positive. Skrytet har rydd inn, både på Facebook og Twitter.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

– Vi er veldig takknemlig for alt engasjement fra vårt publikum. Sosiale medier gir oss en unik mulighet til å være i kontakt med seerne våre og få sylferske anmeldelser underveis, avslutter Beate Hårstad Jensen.

Hun kan heller ikke si noe om det blir en ny sesong med brøytebilsjåførene fra Finnmark.

– Men vi lover å komme med flere gode og spektakulære program fra nord. I dag reiser for eksempel teamet vårt til Bjørnøya for å lage en TV-serie med de som oppholder seg der i vinter.

Vi har bedt folk dele sine brøytebilder med oss mens serien har gått. I kartet under kan du se noen av bildene, som har blitt tagget med #NRKBrøyt og tagget med sted i Instagram. Flere bilder kan du se HER

Laster kart, vennligst vent...