Brøytebilsjåførene sanker fans i rekordfart

Brøytebilsjåførene i NRK sin serie «Brøyt i vei» får voldsomt mye tilbakemeldinger på sosiale medier.

Lena Berg

Lena Berg kjører følgebil på Ifjordfjellet.

Foto: NRK

– Jeg hadde ikke forventet et sånn reaksjon i det hele tatt, det var et sjokk at så mange liker siden, sier Lena Berg.

Like etter at den andre episoden av TV-serien «Brøyt i vei» gikk på NRK1 mandag kveld, ble Facebook-siden med samme navn opprettet.

Det tok ikke lang tid før veksten tok av.

Tirsdag ettermiddag i 20-tiden, rundt et døgn etter at siden ble opprettet, er den i ferd med å passere 8.000 følgere.

Brøytivei-fb
Foto: Facebook / Skjermdump

– Responsen vi får på siden er utrolig, og skrytet er godt fordelt på oss tre. Jeg får blant annet kommentarer om episoden med isbilen. Den kommer nok til å følge meg gjennom serien, ler Lena Berg.

Gode seertall

TV-serien "Brøyt i Vei" på NRK har så langt fått svært gode seertall. Da det ble kjent at 745.000 så den første episoden i dokumentarserien om brøytebilsjåfører i Finnmark,

– Dette er så stort, jeg hadde aldri trodd at tallene skulle bli så gode. Jeg har fått så fine tilbakemeldinger på serien, både fra folk jeg kjenner og helt ukjente. Dette går rett i hjertet på meg. Jeg er overveldet, sier Hans Josefsen, fra den lille bygda Brenna.

Han er en av de andre hovedpersonene i serien.

Møt Lena Berg fra «Brøyt i vei».

Også den andre episoden av dokumentarserien ble godt sett. Med 628.000 seere var dette det sjette mest sette på NRK i går.

– Jeg tror dette med vinter, brøyting og vei er noe som engasjerer folk. Brøytebilsjåfører får mye kjeft, og det er fint å kunne gi et innblikk i hverdagen vår og det vi har å stri med, sier Lena Berg.

Skryt på Twitter

Også på Twitter var engasjementet rundt Brøyt i vei stort. Og blant de over 100 tweetene som kom inn mens programmet var på lufta, var responsen i hovedsak veldig positiv:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Men det har ikke bare vært skryt. Det kom også reaksjoner blant annet på at noen av sjåførene ikke hadde festet bilbeltene.

– Jeg har fått tilbakemelding om at jeg må huske på å feste bilbeltet. Men det er en grunn til at vi ikke har beltet på i noen scener på TV. I kolonnekjøring er det blant annet veldig mye inn og ut av bilen. Jeg vil bare poengtere at vi egentlig er flinke med bilbeltebruken, sier Berg.

Glemte de ble filmet

Hun forteller at de tre brøytesjåførene fikk et godt forhold til teamet fra NRK, noe som gjorde det lett å glemme at de ble filmet.

– Det er nesten så jeg savner dem litt, sier hun.

Lena Berg håper og tror at Facebook-siden kan fortsette å leve etter at serien er over, som en side for dem som ferdes på fjellovergangene i Finnmark.

– Vi kommer nok til å fokusere mer på værprognoser og kolonnetider, sier hun.