Solbakken overbeviste Høgli

Forlenget med FC København fram til sommeren 2017.

Høgli

Tom Høgli forlenger med FC København.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Ikke uventet så forlenger Tom Høgli (31) kontrakten med FC København. Dermed blir det ingen retur til Tromsø – og TIL – før sommeren 2017.

Klokken 09.00 i dag sendte Høgli denne meldingen til NRK – og flere andre medier:

«Jeg har idag forlenget min kontrakt med FCK med ett år, frem til sommeren 2017.

Jeg er veldig glad, og ikke minst stolt, over å være ønsket med videre i en så stor klubb som FCK. Lysten til å kjempe om seriegull og kanskje få muligheten til Champions League, gjør at jeg og familien ønsker å bli boende i København en sesong til.

Solbakken overbeviste Høgli

Og når Høgli ringer opp NRK, bekrefter han at trener Ståle Solbakkens sterke ønske om å beholde ham i stallen, hadde avgjørende betydning. Og lagkameratene ga uttrykk for at de ønsket han skulle bli.

– Klart det betydde enormt mye. Hadde det vært litt halvlunkent fra treneren sin side, så er det ikke så lett. Så hadde jeg ikke følt at det ikke var så nøye for treneren om du ble med eller ei, så hadde jeg ikke forlenget kontrakten. Og når også klubben som sådan og også medspillerne ønsket meg videre, så spilte også det inn, sier Høgli til NRK.

solb

Ståle Solbakkens sterke ønske om å beholde Høgli i FCK, ble et viktig moment for backen.

Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo / NTB scanpix

I tillegg trives familien i København. Sønnen går i dansk barnehage og har allerede fått innpass på et fotballag i byen.

– Men neste høst begynner han på skole, og da kommer vi hjem. Det står fast. Så får TIL klare seg uten meg så lenge, og det vil de gjøre kjempebra, sier den tidligere landslagsbacken.

Spiller ikke fast

Høgli kom til FC København fra Club Brugge. Han står med 37 seriekamper og ett mål for den danske storklubben, som leder ligaen i Danmark før andre del av sesongen starter i slutten av februar.

Vegard Forren, Tom Høgli og Even Hovland

Kampen mot Ungarn på Ullevaal i høst ble Tom Høglis siste med flagget på brystet. Han fortsetter karrieren i Danmark, men bli stående med 49 A-landskamper for Norge.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Og det at Høgli sitter en del på benken i FCK, har han ikke vektlagt i sin vurdering i forhold til karrierevalg.

– Jeg er inneforstått med at jeg er i en klubb der er en voldsom konkurranse. Og det er det på alle posisjoner. Jeg har en felles forståelse både med trener og med meg selv at jeg ikke kommer til å spille hver kamp. Men jeg kommer til å bidra. Og jeg er såpass rutinert nå at jeg skjønner hvordan dette fungerer. Det overordnede målet er uansett at klubben skal vinne ligaen. Og da spiller det ikke så stor rolle hvor mye jeg spiller, sier Tom Høgli.