Hopp til innhold

Er det her Tom Høgli skal bli pensjonist?

Høgli og hans kommende fru har planlagt livet etter fotballkarrieren.

Tom Høgli

Det er her på Evenskjær at utenlandsproffen kan bli fotballpensjonist

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Tom Høgli (29) er utenlandsproff i belgiske Club Brugge og etablert landslagsspiller – fredag spiller han trolig sin 30. A-landskamp når Norge møter Albania i Tirana.

Også utenfor fotballbanen har den tidligere Bodø/Glimt- og Tromsø-spilleren flyt om dagen.

Om en drøy uke gifter Høgli seg med sin forlovede June Utnes i Skånland kirke – 85 gjester er invitert til bryllupsfesten i Harstad etter vielsen i den over ett hundre år gamle kirka.

Har kjøpt tomt

Og paret har allerede planlagt livet etter fotballkarrieren. Da vil familien Høgli slå seg ned i hjembygda Evenskjer – der de begge er vokst opp, og gikk på skole i barndommen.

– Vi har planer om det faktisk. Og har kjøpt tomt rett bak her på haugen her borte, sier Tom Høgli fra terrassen til sin mor, bare noen meter fra sjøkanten i sentrum av Evenskjer.

– Vi har tenkt å bygge her den dagen fotballen er over og det høver sånn at vi kan flytte tilbake hit, fortsetter Høgli til NRK.

– Hvor mange år er det til?

– Godt spørsmål. Det er ikke sikkert det blir så altfor mange år til. Ser ikke for meg at jeg blir å holde på til jeg blir pensjonert. Det får vi se på, sier Høgli.

Tom Høgli har kjøpt seg tomt hjemme på Evenskjer.

Tom Høgli har kjøpt seg tomt på Evenskjer.

Tar fag via nettet i Belgia

Høgli får igjen ny sjef i Belgia.

Tom Høgli flytter mest sannsynlig hjem til Evenskjer når fotballkarrieren er over.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Høgli var nesten ferdig med lærerutdannelsen da Club Brugge fløy med tre toppsjefer i privatfly til Tromsø og sikret seg Høgli fra Tromsø IL sommeren 2011 for 12 millioner kroner.

– Jeg har tatt fag via nettet fra Belgia. Og skal ta ett fag til nå fra høsten. Så er jeg i boks, sier Høgli, som kan ende opp som lærer i hjembygda når fotballkarrieren er over.

Hans kommende fru, June Utnes, flytter med sønnen Wilhelm til Tromsø til høsten der hun skal i gang med doktorgradsstudier i farmasi.

Derfor kan det skje at Høgli takker nei til å forlenge med Brugge – og avslutter sin utenlandskarriere når kontrakten med den belgiske toppklubben går ut neste sommer.

Men Høgli har ikke snakket med ledelsen i TIL om en mulig retur til klubben i 2014.

– Jeg ønsker å være ryddig overfor min nåværende klubb. Og har ikke pratet med TIL. Jeg skal snakke med Brugge når jeg kommer ned etter ferien, og jeg kommer til å bruke god tid på meg i forhold til om jeg skal forlenge eller ikke, sier Høgli.

Kunstgress-konsulent

Hjemme på Evenskjer har barndomsklubben SOIL fått et helt nytt kunstgressanlegg – med flomlys. Underlaget har Høgli vært med å plukke til.

– Klubben her er liten og har ikke mye erfaring med sånne store avgjørelser om valg av kunstgress. Jeg har erfaring fra min tid i Bodø/Glimt og TIL og visste en del om hvilke typer kunstgress som er best. Så jeg ga mine råd til klubben om hva de burde velge. Og det ser ut til at de valgte det jeg anbefalte, faktisk, smiler Høgli.

Men trener for A-laget til SOIL blir han neppe.

– Nei, det må i så fall bli på aldersbestemt nivå. Noen trenertype er jeg ikke, slutter Tom Høgli.

Fotball

  • Lyn vant etter kjempetabbe

    Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

    Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

    Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

    Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

    Erling Braut Haaland er småskadd og kan miste Manchester Citys FA-cupsemifinale mot Chelsea lørdag.

    Det avslørte City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse fredag.

    Det har vært knyttet usikkerhet til Haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot Real Madrid onsdag.

    Guardiola uttalte etter den kampen at Haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette.

    – Erling kjente noe. Et muskulært problem. Han kunne ikke fortsette, sa Guardiola fredag.

    Selv om City er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. Kommende Torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot Brighton i Premier League, mens Nottingham gjester Manchester i serien tre dager senere.

    Med seks kamper igjen av sesongen topper City ligatabellen to poeng foran Arsenal og Liverpool.

    Haaland er delt toppscorer med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

    Haaland
    Foto: DARREN STAPLES / AFP
  • Alvorlig kneskade tvinger Sandefjord-spiller til å legge opp

    Sandefjord-spiller Andreas van der Spa (25) har tatt den tunge beslutningen om å avslutte fotballkarrieren etter at en kneskade har skapt komplikasjoner.

    Eliteserieklubben opplyser om beslutningen på sine nettsider fredag.

    Der heter det at van der Spa skulle gjennomgå det som på forhånd var antatt å være en enkel kneoperasjon. Det viste det seg ikke å være.

    – Samtalen med legen i etterkant var nedslående – og det var naturlig for meg å få noen flere synspunkter. Derfor har noen av de fremste ekspertene her i landet kommet med sine konklusjoner. Det er bare å krype til korset og slutte med toppfotballen, sier van der Spa.

    – Det har selvsagt vært blytungt, og jeg har vært helt i kjelleren, sier han videre og forteller at han rømte landet etter beskjeden.

    Beskjeden han fikk fra legene var krystallklar. Mer toppfotball kunne gitt varige skader.

    – Da jeg fikk «dommen» kom det som et sjokk. Jeg hadde ingen problemer da jeg kom til Sandefjord, sier nordlendingen.

    Forsvarsspilleren ble hentet inn som erstatter etter at kaptein Sander Moen Foss forsvant til Lillestrøm. Han var tiltenkt en sentral rolle i Sandefjord etter overgangen fra Sogndal. (NTB)

    Andreas van der Spa
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Maanum kan gjøre comeback etter kollapsen søndag

    Arsenal-sjef Jonas Eidevall opplyser at Frida Maanum kan bli å se i søndagens kamp mot Leicester etter en lang periode på sidelinjen.

    Maanum falt om og ble liggende på gresset på overtid i ligacupfinalen mot Chelsea for snart tre uker siden. Hendelsen satte en støkk i både lagvenninner og andre.

    Svenske Eidevall forklarer at Maanum overvåkes medisinsk mens hun gradvis gjør seg klar for å komme tilbake på banen.

    – Alt går bra for øyeblikket, men vi må holde oss til protokollen og prosessen. Og så håper vi selvsagt at hun kan være tilgjengelig for å spille søndag, sa Eidevall på fredagens pressekonferanse.

    Søndag tar Arsenal imot Leicester som ligger på 9.-plass på tabellen.

    Arsenal ligger på 3.-plass i serien med seks poeng opp til tittelrivalene Manchester City og Chelsea. (NTB)

    Frida Maanum i aksjon i ligacupfinalen mot Chelsea
    Foto: ADRIAN DENNIS / AFP
  • Gulbrandsen tilbake i Molde-troppen til storkampen

    Molde-trener Erling Moe kan glede seg over å ha spissen Fredrik Gulbrandsen tilbake i troppen til søndagens storkamp mot Bodø/Glimt i Eliteserien.

    – Det blir vel én forandring, og det er at Martin Linnes ikke er med oss oppover. Fredrik Gulbrandsen er tilbake i troppen. Ellers ser det helt likt ut (som sist), sier Moe til TV 2.

    Gulbrandsen ble skadd allerede i serieåpningen mot Strømsgodset og har siden jobbet hardt for å komme tilbake. Det er uklart hvor mye han kan spille av søndagens toppkamp.

    Linnes startet i 1-2-tapet mot Odd onsdag og gikk av etter en time.

    For Glimts del er eneste endring at Ulrik Saltnes er tilbake i troppen. Han sto over mot Lillestrøm (5-0-seier) sist helg på grunn av sykdom.

    Kampstart på Aspmyra søndag kveld er klokken 19.15. (NTB)

    UEFA Europa Conference League 2023/2024: Molde - Club Brugge (2-1)
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland
Phil Foden
Guro Reiten