NRK Meny
Normal

Snart kan du overnatte på et iskaldt ishotell i Tromsø

«Pop up»- hotellet skal stå ferdig i januar, og blir værende helt til det smelter bort.

Ishotellet i Jukkasjärvi, Sverige

Dette ishotellet er i Jukkasjärvi i Sverige. Magic North ønsker også å innrede hotellet i Tromsø med reinskinn på sengene.

Foto: Olivier Morin / AFP/NTB-Scanpix

Du kan få en iskald fornøyelse i Tromsø etter nyttår. I løpet av utgangen av januar skal ishotellet Magic Ice Hotel stå ferdig, ute ved Tromsø Villmarkssenter på Kvaløya.

Hele hotellet er laget av is og snø, fra glass, senger til bygninger, skriver eventselskapet Magic North i en pressemelding.

Selskapet håper det kan gjøre Tromsø mer attraktivt som reisemål på vinteren, og gi fine opplevelser under polarhimmelen og forhåpentligvis nordlyset.

I år har både Sorrisniva ishotell i Alta og snøhotellet Radius i Kirkenes utmerket seg blant turistene. Sorrisniva ble kåret til den beste destinasjonen i Norge, og Radius har hatt en eksplosjon av turister som ønsker å krype inn i soveposen og legge seg i fire minusgrader på en isseng.

Ishotellet utenfor Alta

Sorrisniva i Alta er Norges største, og verdens nordligste ishavshotell. Hotellet er på 2500 kvadratmeter og innetemperaturen ligger på mellom minus 4 og minus 7 grader celsius. Hotellet smelter hver vår, og bygges opp på nytt hver vinter med forskjellig tema for isskulpturene.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Mye tyder altså på at det kan bli et populært turistmål også i Tromsø. Gjestene her vil samtidig få tilgang til villmarkssenterets aktivitetstilbud, som sledetur og reinsdyrbesøk.

Magic Ice Hotel etableres i samarbeid med DesignIce Norway.

Leder for Magic North, Kirsten Marie Holmen tror ishotellet og en planlagt isbar, som skal stå ferdig i 2018 og være permanent, vil gi en verdifull tilvekst til Tromsø som reisemål.

– Tromsø er allerede en ledende vinterdestinasjon i Skandinavia, som nå får økt tiltrekningskraft, ikke minst fra internasjonale turister. Det eneste forbeholdet er at vi er litt avhengige av å spille på lag med værgudene for å lykkes, sier Holmen i pressemeldingen.