– «Jeg reiser alene» har aldri passa bedre

Kristine Kristiansen Hagen holdt på å ødelegge ferieturen sin da hun gikk av flyet i feil by.

Kristine Kristiansen Hagen

Kristine hører bestandig på musikk når hun reiser med fly. Nå tror hun det blir slutt på det.

Foto: Aase-Elise Geithung

– Flyplassen så altfor kjent ut, selv om jeg kun har tatt fly til Trondheim to ganger tidligere, sier Kristine Kristiansen Hagen til NRK om flyturen som ble mer stressende enn planlagt.

Kristine skulle reise fra Alta til Trondheim. Hun visste at hun hadde mellomlanding i Tromsø hvor passasjerene måtte gå av og på flyet.

– Da jeg kom på flyet igjen etter å ha mellomlandet i Tromsø tok jeg på meg høretelefonene for å høre på musikk resten av flyturen. Da er jeg i min egen verden. Jeg hører at det snakkes over høyttaleranlegget, og at folk begynner å gå ut av flyet. Derfor forlater jeg også flyet, sier Kristine til NRK.

– «Nå er du i Bodø lille venn»

Kristine går rett til bagasjebåndet for å hente kofferten sin. Hun venter i nesten 30 minutter og kofferten kommer ikke. Beskjeden «siste bag på båndet» kommer på tv-skjermen.

Kristine Kristiansen Hagen

Kristine med venninnen hun besøker i Trondheim.

Foto: Privat

– Jeg tuslet bort til bagasjeservice for å gi beskjed, slik at jeg eventuelt kunne hente kofferten senere. Damen i skranken ber om å få se på billetten min, forteller Kristine.

Da damen i bagasjeservice får se billetten gir hun et bekymret blikk til Kristine. Beskjeden hun får er «jammen, du skal jo til Trondheim. Nå er du i Bodø lille venn!»

– Panikkfølelsen kom over meg med en gang. Jeg røsket billetten ut av hånda hennes og sprang for harde livet. Da jeg kommer til gaten blinker beskjeden «gate closing» på tv-skjermen. Jeg rakk det heldigvis akkurat, sier Kristine til NRK.

Vil ha reisefølge neste gang

Da Kristine kommer inn på flyet igjen møtes hun av en latterfull flyvert, og passasjerene smiler bredt til henne.

– De skjønte nok hva som hadde skjedd. Jeg satt meg svært flau ned i flysetet, men jeg tok ikke på meg høretelefonene. Det blir lenge til jeg skal høre på musikk på flytur igjen, det er i hvert fall sikkert, sier Kristine.

Reaksjonene fra venner og familie har ikke latt vente på seg etter hendelsen.

– Mange kaller meg blond, men de synes det er en utrolig morsom historie. "Jeg reiser alene" har aldri passa bedre. Neste gang bør jeg nok ha reisefølge som passer på at alt går som det skal, forteller Kristine.